Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju BilgiçBatı Trakya'da bulunan Narlıköy'deki Türk mezarlığındaki mezar taşlarının kırılmasını kınadı. 

Bilgiç, Batı Trakya'da bulunan bir Türk mezarlığındaki mezar taşlarının kırılması eylemine yönelik soruya yazılı yanıt verdi. Türk mezarlığındaki mezar taşlarının kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılması eylemini şiddetle kınadığını belirten Bilgiç, Yunanistan'ın benzer eylemlerin yaşanmaması için önlem alması gerektiğini vurguladı.

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı" Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı"

TANJU BİLGİÇ: "KOMŞUMUZ YUNANİSTAN'I GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Bilgiç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  "Batı Trakya'da bulunan Narlıköy'deki Türk azınlığın mezarlığındaki mezar taşlarının hafta sonu kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılması eylemini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu menfur hadise hakkında Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri tarafından yapılan ve soruşturma başlatıldığını belirten açıklamayı not ettik. Faillerin biran önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmalarını, hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını ve olayın arkasında yatan nedenlerin aydınlatılmasını Yunan makamlarından bekliyoruz. Narlıköy'de yaşayan soydaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, üzüntülerini paylaşıyoruz. Avrupa genelinde artmakta olan İslam karşıtlığı çerçevesinde Müslümanların mezarlıklarının dahi hedef alınıyor olması, ortak insani değerlerimizin savunulması için verilmesi gereken mücadelenin önemini ve aciliyetini ortaya koymaktadır. Komşumuz Yunanistan'ı bu yönde gerekli tedbirleri almaya, benzer eylemlerin gelecekte yaşanmasını önlemeye ve Batı Trakya Türk Azınlığı'nın huzur ve güvenliğini temin etmeye çağırıyoruz." (DHA)

Editör: MURAT ÖZER