İdeal lokasyonlarda özenle seçilmiş mülkleri kiralayarak eşyalı dairelere dönüştüren Blueground, son yatırımını New York merkezli ünlü girişimci Kevin Ryan'dan alarak toplam yatırım fonunu 28 milyon dolara çıkardı. 

Kurulduğu günden bu yana VentureFriends, Endeavor Catalyst Fund ve Jabbar Internet Group gibi büyük yatırımcılardan 20 milyon dolar yatırım desteği alarak gücünü pekiştiren Blueground, son yatırım turuna New York merkezli ünlü girişimci Kevin Ryan'ın da katılmasıyla toplam yatırım fonunu 28 milyon dolara çıkardı. Son üç yılda cirosunu her yıl 3 katına çıkarmayı başaran Blueground için bu yatırım turu, yeni hedeflerine yönelik önemli bir adım oldu.

BLUEGROUND’A BİR YATIRIM DA ÜNLÜ GİRİŞİMCİ KEVIN RYAN’DAN 

Business Insider, MongoDB, GILT ve Zola gibi şirketlerin kurucu ve CEO'su olarak eriştiği başarılarla tanınan Kevin Ryan, aynı zamanda Blueground’ın yönetim kuruluna da dahil oldu. Ünlü girişimci, Blueground’ın iş modelinin kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Blueground, gittikçe mobil hale gelen iş dünyasında belirgin bir ihtiyaca hitap eden hizmetini teknoloji ile destekleyerek sunuyor. Blueground ekibi, önemli bir büyüme potansiyeline sahip bir pazarda, nereye varmak istedikleri konusunda net bir vizyona sahip. Blueground ekibiyle buluştuktan sonra, şirketin potansiyeline daha da inandım ve sadece yatırımcı değil, yönetim kurulu üyesi olarak bu ekibin bir parçası olacağım için heyecanlıyım.” dedi.

Yönettiği daireler için mülk sahiplerine sabit nakit akışı sağlayan Blueground, katma değer sağlayan finansman çözümleri ile bir mülkün yıllık verimini en üst düzeye çıkarıyor. 1 ay veya daha uzun sürelerde kiralama yapan misafirlerine tasarım koltuk takımı, yemek masası gibi yüksek kaliteli mobilyalar sunmakla birlikte, akıllı TV’ler ve hoparlörler gibi üst düzey cihazlarla da modern yaşamın tüm gerekliliklerini karşılıyor. Ortalama kiralama süresi 9 ay olan Blueground evlerinde misafirler, online rezervasyon yaptıktan sonra daire temizliği ve bakım talepleri de dahil birçok ihtiyaçlarında Blueground mobil uygulaması aracılığıyla ücretsiz destek alabiliyorlar. Şirket, İstanbul, New York, San Francisco, Los Angeles, Boston, Washington, D.C., Chicago, Dubai ve Atina’da 1.800'den fazla eşyalı daireden oluşan etkileyici bir portföy sunuyor.

Editör: MURAT ÖZER