Mondi Tire Kutsan, Asya Ambalaj Federasyonu (APF)’nin düzenlediği AsiaStar’dan “Küçük Porsiyonlu Yaş Meyve ve Sebzeler” için tasarlanan “Pickup Tray” ile “Taşıma” kategorisinde ödül aldı.

Tüketici, taşıma, eko-paketleme, satış noktası, ambalaj malzemeleri ve bileşenleri olmak üzere altı ana kategoride ödül verilen AsiaStar ödüllerinde Mondi Tire Kutsan, “Taşıma” kategorisinde en üst sıralara yükseldi ve '' Pick Up Tray '' tasarımıyla birincilik ödülünü aldı. Müşterilerin ihtiyaç duydukları tüm vitaminleri eve getirmelerini kolaylaştıran bu yenilikçi oluklu çözüm, ambalaj görevi görüyor ve kayısı gibi taze meyve ve sebzeleri küçük porsiyonlarda (1-3 kg) taşımak için oldukça uygun.  

"PICK UP TRAY" DAHA ÖNCE TAZE MEYVE YEMEK İSTEYENLERE ÖDÜLLÜ ÇÖZÜM

Mondi Tire Kutsan CEO'su Sevinc Yener Çimecioğlu, “Mondi Tire Kutsan olarak, bu ödülle inovasyona olan tutkumuzu sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Böylesine prestijli bir ödül kazanmış olmamız, teknolojimizin ve problem çözme becerimizin önemli ölçüde geliştiğini göstermektedir. Bu ödülü, taze sebze ve meyve pazarında hasır sepet kullanımına alternatif taşıma, depolama ve çevresel avantajlar sunan yenilikçi tasarımımızla kazandık. Ar-Ge ve inovasyonumuz bundan sonra da katma değerli faaliyetler yaratmaya devam edecek”dedi. 
Oluklu ambalaj endüstrisinde “Inovasyon Merkezi” olarak bilinen Adana'daki Mondi tesisinde geliştirilen “Pick Up Tray”, tepsi, standart bir platform kasası olmak üzere iki parçadan oluşuyor.  Tasarımının özelliği sayesinde taşımacılık için oldukça ideal bulunuyor.
Platform kasası meyvelerle doldurulduktan sonra, taşıma tutamaçları, kullanıcı tarafından kilitleme özelliğiyle kasaya kolayca sabitleniyor. Geniş baskı yüzeyi ile de ürünün markasını öne çıkarabilmesine fırsat sunuyor.

Genel olarak, bu çözüm, süpermarkette koruma, nakliye, stoklama ve teşhir alanındaki tüm ihtiyaçların karşılanmasını sağlıyor ve taze meyve sebzelerin daha kolay taşınmasını sağlıyor. 

Editör: MURAT ÖZER