Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in Türkiye resmi ziyareti kapsamında düzenlenen Türkiye- Almanya İş Konseyi Yuvarlak Masa Toplantısı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonu  Ankara’da gerçekleştirildi.

TÜRK VE ALMAN İŞ İNSANLARI ANKARA’DA BULUŞTU

T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuşma yaptığı Türkiye-Almanya İş Konseyi Yuvarlak Masa Toplantısı’na DEİK Başkanı Nail Olpak, TİM Başkanı İsmail Gülle, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Balkır, AHK Türkiye Başkanı Markus C. Slevogt ve Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young ile Türk ve Alman 100’e yakın iş insanı katıldı.

Almanya’dan finans, enerji, teknoloji, otomotiv, makine, kimya, medikal ve perakende gibi sektörlerden 30 kadar üst düzey yönetici ile Türk iş dünyasının bir araya geldiği toplantıda, ticaret, turizm, sanayi 4.0 dönüşümü, eğitim ve mesleki eğitim, bankacılık ve finans, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vizelerin kolaylaştırılması ve yatırımların arttırılması konularına değinildi. Türk ve Alman iş insanları tarafından iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin gerektiği vurgulanmış olup, İş Konseyi faaliyetlerinin de iki ülke ilişkilerinde son dönemde yaşanan yakınlaşmaya çok önemli katkı sağladığı ifade edildi.

Editör: MURAT ÖZER