Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Irak’ta Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Eş Başkanı ve Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani ile bir araya geldi.



Bakan Bayraktar, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak-Türkiye 19. Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı’na katılmak üzere Bağdat’tayız. İlk olarak KEK Eş Başkanı ve Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani ile bir araya geldik. KEK gündeminde ele alınacak enerji, ticaret, müteahhitlik, gümrük, ulaştırma gibi birçok alandaki iş birliği konularını değerlendirdik” dedi.

BAKAN BAYRAKTAR, IRAK'TA TÜRK ŞİRKETLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Bitget'in Mart 2024 Koruma Fonu değerlemesi 612 milyonu aştı... Bitget'in Mart 2024 Koruma Fonu değerlemesi 612 milyonu aştı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Irak-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türk şirketleriyle bir araya geldi.

Bakan Bayraktar, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak-Türkiye KEK toplantısı marjında Bağdat’ta Türk şirketleri ile bir araya geldik. Irak, iş insanlarımızın en çok yatırım yaptığı ülkelerden biri konumunda. Önümüzdeki süreçte de birçok alanda karşılıklı olarak yeni yatırımların gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Türkiye olarak iş birliğimizi daha da güçlendirecek her türlü adımı atmaya hazırız” dedi.

Editör: MURAT ÖZER