ABD yapımı Friends dizisinde canlandırdığıChandlerkarakteriyle dünya çapında tanınan ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin ölümünün ardından, oyuncunun adına bağımlılıkla mücadele vakfı kuruldu.

DAVID SCHWIMMER - COURTENEY COX - MATT LEBLANC - LISA KUDROW - JENNIFER ANISTON - MATTHEW PERRY 

Ünlü oyuncu Matthew Perry, 28 Ekim’de 54 yaşında hayatını kaybetmiş ve hayatı boyunca bağımlılıkla mücadele ettiğini çeşitli zamanlarda basınla paylaşmıştı. Perry, bağımlılıklarıyla ilgili ‘Arkadaşlar, Aşıklar ve Büyük Korkunç Şey’ adlı bir kitap yazmış ve bağımlılığa dair “Bağımlılık, en korkunç şey, herkesin tek başına yenemeyeceği kadar güçlü. Ama hep birlikte, bir gün onu yenebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. Ünlü oyuncunun vefatının ardından ABD'li bağımsız sivil yardım kuruluşu National Philanthropic Trust'ın (NPT) sponsorluğunda, bağımlılıkla mücadelede yardım amaçlı bir vakıf kurulduğu açıklandı.

Aslıhan Güner: “Kolay pes etmem, elimden gelen her şeyi yaparım” Aslıhan Güner: “Kolay pes etmem, elimden gelen her şeyi yaparım”

MATTHEW PERRY: 'İNSANLARA YARDIM ETMİŞ OLARAK ANILMAK İSTİYORUM'

Kitabında bağımlılığı ile ilgili, “Öldüğümde, bahsedilen ilk şeyin 'Arkadaşlar' olmasını istemiyorum; ilk bahsedilen şeyin başkalarına yardım etmek olmasını istiyorum. Ve hayatımın geri kalanını bunu kanıtlayarak yaşayacağım” diyen Perry’nin mirasını onurlandırmak istediğini söyleyen NPT, vakıf ile ilgili “Matthew Perry Vakfı, Matthew'un bağımlılık hastalığıyla mücadele eden başkalarına yardım etme konusundaki kalıcı kararlılığının gerçekleşmesidir. Onun mirasını onurlandıracak, kendi sözleri ve deneyimleriyle yönlendirilecek ve mümkün olduğu kadar çok hayatta fark yaratma tutkusuyla hareket edecek” ifadelerine yer verdi.

'ÖLÜMÜNÜZ KİMSEYİ ŞAŞIRTMAYACAK'

Kitabında ölümden çok bahseden Perry’nin bu konuda, “Ölürseniz bunun insanları şok edeceği ama kimseyi şaşırtmayacağı bir dünyada yaşamak çok tuhaf” sözleri ölümünün ardından basının gündeminde yer aldı.

Matthew Perry, bugün ABD’nin Los Angeles kentinde ailesi ve Friends dizisinden oyuncu arkadaşlarının katılımı ile gerçekleşen cenaze töreniyle uğurlandı.

Editör: MURAT ÖZER