Japonya Başbakanı Fumio Kishida, bugün Tokyo’nun Haneda Havalimanı’nda yolcu uçağıyla çarpışan Sahil Güvenlik uçağındaki 5 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

JAPONYA BAŞBAKANI FUMIO KISHIDA: "SAHİL GÜVENLİK UÇAĞINDAKİ 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı" AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı"

Japonya Başbakanı Kishida, Japonya Havayolları’na ait yolcu uçağındaki herkesin iyi olduğunu ancak kazaya karışan diğer uçaktaki 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kishida açıklamasında şunları ifade etti;

“JAL uçağı ile Japonya Sahil Güvenlik uçağının karıştığı kazaya ilişkin bilgi aldık. JAL uçağındaki tüm yolcuların ve mürettebatın güvende olduğunu duydum ve çalışmalara katılan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Depreme müdahale eden 5 Sahil Güvenlik personelinin de hayatını kaybettiği yönünde bilgiler aldık. Güçlü bir görev ve sorumluluk duygusuyla işlerini yapan çalışanlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyor, ruhlarının huzur içinde yatmasını diliyorum.”
 

Editör: MURAT ÖZER