Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği tarafından düzenlenen 'DADDralli Karadeniz 2018' etkinliği kapsamında Ordu'ya gelen yatlar, Fatsa'da limana demir attı.
DADD tarafından amatör denizciliğin gelişimi sağlanması adına 'DADDralli Karadeniz 2018' etkinliği düzenlendi. '3 ülke, 1 hikaye' başlıklı düzenlenen etkinlik, 12 Haziran'da Volos-Yunanistan'dan başladı. Poti-Gürcistan'a kadar uzanması hedeflenen gezi, bazı sorunlar nedeniyle Artvin Hopa'da son buldu. İstanbul'a tekrar dönüş yapmak için yola koyulan yatlar Ordu Fatsa'ya geldi. DADD Ralli ekibinin gezisi 22 Ağustos'ta İstanbul'da sona bulacak. Gezi hakkında bilgi veren DADD Başkanı Dr. Zafer Türkmen, şunları söyledi:
"Etkinliğimizi bu yıl ikinci kez gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz sene 9 tekne ile tura çıkmıştık. Bu yıl ise sayıyı 24 tekneye kadar çıkardık. Türk amatör denizcileri daha çok gezilerinde ülkemizin güneyini tercih ediyorlar. Karadeniz Bölgesi'ne katılım yok denilecek kadar az. Halbuki Karadeniz'de kıyıların bol olduğu yerler bulunuyor. Yerli yatçılarımızı buraya davet ettik ve katılım bir hayli fazla oldu. Yabancı yatçılarımızı da bu turlarımıza davet ettik. Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu, kesinlikle gezilmesi gereken bir coğrafya olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Yabancılara ise asıl amacımız; ülkemizin güzelliklerini ve güvenli bir ülke olduğunu göstermektir. Yabancı ülkelerde ne yazık ki güvensiz bir ülke izlenimimiz var. Bunu ortadan kaldırmak ve gerçekçi olmadığını göstermek için bu önemli turu yabancı misafirlerimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Dış ülkeler, ülkemizi güvenliği kötü, terörü olan ve her gün bombalar patlayan bir ülke olarak tanıyor. Biz bunu yıkmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yabancılar da buraya geldiklerinde bizim dostluğumuzu görüyorlar ve ülkesindeki insanlara anlatıyorlar. Karadeniz, mavi ile yeşilin buluştuğu önemli bir yerdir. Karadeniz, güvenle teknelerine bıraktığı limanların başında geliyor. Gezilerimizde gittiğimiz bölgelerdeki turistlik yerleri geziyoruz. Kültürlerini tanıyoruz. Bu geziyi dernek olarak her yıl yapmayı planlıyoruz."
DADD Ralli Başkanı Türkmen ve dernek üyeleri, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe’yi makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten memnun olduğunu söyleyen Başkan Muharrem Aktepe, "Fatsamızı ziyaret eden DADD Ralli Başkanı Dr. Zafer Türkmen ve dernek üyelerini ilçemizde ağırlamaktan çok mutlu olduk. Her yıl ilçemizi ziyaret etmelerini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: dha