Çikolata, çiçek, parfüm, mücevher, doğru hediyeyi bulmanın stresini hemen hemen herkes hayatının bir noktasında yaşamıştır. Sevgililer gününün yaklaşmasıyla birlikte 14 Şubat'ta sevgiliye yapılabilecek sürprizler, alınabilecek hediyeler merakla araştırılmaya başlandı. 
1. BİRBİRİNDEN ŞİRİN HEDİYE PAKETLERİ
Hediyeden önce hediyenizi nasıl sunduğunuz önemlidir. Şık tasarımlı şirin hediye paketleriniz sayesinde sevgilinizi ne hediye aldığınız konusunda daha çok heyecanlandıracaksınız.
2. ROMANTİK KOL ÇANTASI
Bir erkeğin sevdiği kadın için yeteneklerini konuşturması çok değerlidir. Sevgilinizin çanta koleksiyonuna bir yenisi de siz eklemek istemez misiniz?
3. GEZİLECEK YERLER HARİTASI
Dünya turuna çıkıp, dünyanın en güzel yerlerini birlikte keşfetmek istediğiniz sevgilinize gideceğiniz yerlerin haritasını kendi ellerinizle hazırlamaya var mısınız? Oldukça eğlenceli bir çalışma sizi bekliyor. Bu fikir sevgilinizin de çok hoşuna gidecek.
4. KİŞİYE ÖZEL BİRLEŞEN KALPLER 3'LÜ YASTIK SETİ


5. ROMANTİK MEKTUP

Duygularınızın tercümanı olacak en anlamlı mektubunuzu harika bir sunumla sevgilinize vermeye hazır olun! Zarfını dilediğiniz renkte seçebileceğiniz mektubunuzun içini doldurmak da size kalıyor.
6. CD FOTOĞRAF ARŞİVİ
Eski cdlerinizi değerlendirmeniz için mükemmel bir fırsatla karşınızdayız! Sevgilinizle çekildiğiniz en güzel fotoğraflarınızı şık bir arşive dönüştürebilirsiniz. Romantik ve anılarla dolu bir sevgililer günü geçirmek istiyorsanız, bu videoyu mutlaka izlemelisiniz.
7. 'SENİ SEVİYORUM' KARTLARI
8. ÇİKOLATA KRİZİ SÜRPRİZ ÇERÇEVE

Tam bir çikolata canavarı olan sevgilinize aklını başından alacak bir sürpriz yapmak istiyorsanız, içini renkli bonibonlarla donatacağınız ve camına da “acil durumda camı kırın” yazacağınız bu çerçeveyi tercih edebilirsiniz.
9. EL YAPIMI GÜL BUKETİ
Aldığınız güllerin solup gitmesini istemiyorsanız, kendi ellerinizle sevgilinize en büyük çiçek buketini hazırlayabilirsiniz.
10. 'ROMANTİK İTİRAFLARIM' AŞK DEFTERİ
Sevgilinizin şimdiye kadar sizden hiç duymadığı en romantik cümlelerinizi kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir deftere not etme fikrine ne dersiniz?
SEVGİLİLER GÜNÜ
Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.
Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.
Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.
AZİZ VALENTINE GÜNÜ
İmparator 2. Claudius, Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentine de Claudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat’ı Hıristiyan şehitliğine gömüldü.
Aynı zamanlarda Roma’daki putperestler, şubat ayı içinde kutlanan Lupercalia Bayramı’nı kendi putperest tanrıları için kutluyorlardı. Bayram öncesi yapılan geleneksel çekilişi ise seramoniye bağlı kalarak kendileri için uygulamaya başladılar. Hıristiyan Kilisesi’nin ilk kurulduğu yıllarda hizmet veren papazlar bu törenlerin, özellikle de evlenmemiş gençlerin putperestler ile birlikte anılmasından rahatsız oldukları için bir çözüm buldular. Bu gençlerin isimlerinin azizlerle birlikte anılmasını istedikleri için Lupercalia Bayramı’nın başladığı günü “Aziz Valentine Günü” olarak kutlamaya başladılar.

Editör: MURAT ÖZER