Trump’ın iki gün önce yapmış olduğu talihsiz yada kendi deyişiyle sarkastik “Corona Virüsünden korunmak için dezenfektan icilebilir mi yada öyle bir şey vücuda enjekte edilemez mi?

Dezenfektanın bir dakika içinde korona virüsü devirdiğini görüyorum. Çünkü akciğerlere giriyor ve akciğerlerde muazzam hızlı ürüyor. Bu yüzden virüsü bu şekilde kontrol etmek ilginç olurdu” açıklamasına tüm ülkeden tepkiler artarak devam ederken hemen ardından 27 Nisan Pazartesi günü Pentagon ABD Donanma pilotları tarafından 2004 ve 2015 yıllarında kaydedilen UFO görüntülerini kamuoyuna yayınladı. Ancak tabi ki bu görüntüler ile ilgili bazı gerçekler göz ardı edilemezdi.

TRUMP'IN DEZENFEKTAN GAFINA PENTAGON'DAN UFO'LU MANEVRA

 
* İlk kez 2017'de New York Times tarafından yayınlanan videolarda, gökyüzünde hızla hareket eden dikdörtgen nesneler ve bir pilot görülüyordu: Bir videoda, pilotun “Şuna bak dostum - dönüyor!” dediği açıkça duyulmaktaydı.
 
* Daha önce 2019'da bu videoları doğrulayan Pentagon, Savunma Bakanlığı sözcüsü Sue Gough tarafından CBS News’a yaptığı açıklamada videoların herhangi bir hassas bilgiyi açığa vurmadığını ve kamuoyuna "dolaşımdaki görüntüler gerçektir” dedi .
 
 
* New York Times'a göre, yayınlanan videolardan biri, 2004'ten itibaren Donanma pilotlarının suyun yaklaşık 50 feet üzerinde havada asılı duran bir nesneyle karşılaştığı bir olayı gösteriyor; diğer iki video 2015'ten geliyor ve çok hızlı hareket eden garip nesneler gösteriliyor. Görüntülerde cisimlerden biri suyun üstünde dolaşıyor, diğeri ise havada dönüyor (CBS News raporlarına göre videolar 2007 ve 2017'de yetkisiz sızıntılardan sonra yayınlandı).
 
* Videoların yayınlanması ve Times gazetesinin nesnelere rastlayan Donanma pilotlarının deneyimleri hakkındaki raporunu üzerine, hükümet yetkilileri son yıllarda konuyu daha detaylı araştırmaya ve kamuoyuna daha fazla şeffaflık sağlamaya çalışıyorlar.
 
Ancak tabi ki Pentagon’un kamuoyuna sunmuş olduğu bu görüntülerin daha önceden basına sızmış olması ve yetkililerin tatmin edici yeterli açıklama yapmamalarından dolayı Amerikan halkı bu haberi pek de ciddiye almadı.
 
Korona virüsü salgının ABD'de 28 Nisan Salı günü bir milyon kişiyi enfekte etmesi ile son 18 günde enfekte olanların sayısı ikiye katlanmış oldu. Bu açıklamaya göre ABD tüm dünyadaki vaka sayısının üçte birine sahip. Ancak bu konuda da kamuoyu ikiye ayrılmış durumda. Bazı kesimler rakamların abartıldığını ve yanlış raporlama yapılarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini savunsa da, güvenilir haber kaynakları ölüm sayısının bugün itibariyle 56,500 e ulaştığını ve ölenlerin büyük çoğunluğunun Covid-19 virüsünün neden olduğu solunum yetersizliğinden olduğunu bildiriyor. Bu da son bir ay içinde günde ortalama 2000 kişinin Corona Virüsü tarafından hayatını kaybetmesi demek oluyor (Reuters'ın açıklamalarına göre). Bu vakalardan %30’u başta New York eyaletinde olmak üzere, takibinde New Jersey, Massachussets, California ve Pennsylvania’da olduğu açıklanmakta.
 
Gülden Seçilmiş - HaberChannel Miami
Editör: MURAT ÖZER