Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele görüşmeleri Ankara'da gerçekleştirildi... Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele görüşmeleri Ankara'da gerçekleştirildi...

İspanya’da dün yapılan erken genel seçimleri sonuçlandı. Ne sağ blok ne de sol blok, çoğunluğu elde edemedi. Ülkenin yeniden seçime gitme ihtimali olduğu ifade edildi.

İspanya’da dün halk erken genel seçim için sandığa gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre İspanyol Sosyalist İşçi Partisi, 122 sandalye kazanırken, sağcı Popüler Parti 136 sandalye kazandı. İspanya medyası, seçimden önce Popüler Parti ve aşırı sağcı Vox’un koalisyonuyla hükümetin kurulacağını öngörüyordu ancak Vox 33 sandalye kazanabildi.

Ülkede sol blok 153, sağ blok ise 169 sandalye aldı. Hükümeti kurmak için ise 176 sandalyeye sahip olmak gerekiyor. Bu kapsamda Popüler Parti-Vox ortaklığı hükümeti kurmak için yeterli değil.

POPÜLER PARTİ, SANDALYE SAYINI 47 ARTIRDI

Ülkede 2019 yılında yapılan genel seçimlerde Popüler Parti 89 sandalye almıştı. Parti, dünkü seçimlerde ise bu sayıyı 47 artırdı. Seçimde dikkat çeken durum Vox’un 2019’da aldığı 52 sandalyenin, bu seçimde 33’e düşmesi oldu.

Sonuçlar kapsamında, sol blokun hükümeti kurmak için 23 sandalyeye, sağ blokun ise 7 sandalyeye ihtiyacı var. İspanya medyası, ülkede tekrar bir seçim olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Editör: MURAT ÖZER