İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ın saldırısının intikamının alınacağını belirterek, “Onları yok edeceğiz ve İsrail Devleti ile vatandaşlarına yaşattıkları bu kara günün intikamını güçlü bir şekilde alacağız” dedi.

Joe Biden ve Binyamin Netanyahu, Gazze’ye insani yardımları görüştü Joe Biden ve Binyamin Netanyahu, Gazze’ye insani yardımları görüştü

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas’ın İsraillileri öldürmek istediğini belirterek, “Hamas hepimizi öldürmek istiyor. Bu, çocukları ve anneleri evlerinde, yataklarında öldüren, yaşlıları, çocukları ve genç kadınları kaçıran, sadece tatilin tadını çıkarmak için dışarı çıkan çocuklar da dahil olmak üzere vatandaşlarımızı katleden bir düşmandır. Yaşananlar İsrail'de eşi benzeri görülmemiş bir olaydır ve bunun bir daha yaşanmaması için elimden geleni yapacağım. Tüm hükümet bu kararın arkasındadır. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas'ın imkanlarını yok etmek için derhal tüm gücünü kullanacaktır. Onları yok edeceğiz ve İsrail Devleti ile vatandaşlarına yaşattıkları bu kara günün intikamını güçlü bir şekilde alacağız” dedi.

BİNYAMİN NETANYAHU:“HAMAS’IN BULUNDUĞU HER YERİ ENKAZA ÇEVİRECEĞİZ”

Netanyahu, Hamas’ın konuşlandığı ve bulunduğu her yeri enkaza çevireceklerini belirterek, Gazze halkına, şehri terk etmesi çağrısında bulundu. Netanyahu, “Hamas'ın konuşlandığı, saklandığı ve faaliyet gösterdiği tüm yerleri enkaza çevireceğiz. Gazze sakinlerine sesleniyorum; orayı terk edin çünkü her yerde güçlü bir şekilde operasyon yapacağız” dedi.

Editör: MURAT ÖZER