İsrail Hava Kuvvetleri, savaş uçaklarının işgal altındaki Gazze Şeridi’nde bulunan Hamas hedeflerini bombaladığını duyurdu. Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise “Savaştayızaçıklamasıyaptı.

İsrail Hava Kuvvetleri bugün yaptığı açıklamada “İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı onlarca savaş uçağı şu anda Gazze Şeridi'nde terör örgütü Hamas'a ait hedefleri çeşitli noktalarda vuruyor” denildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise bir video mesaj paylaşarak “İsrail vatandaşları, savaştayız - bir operasyonda değil – savaştayız” dedi.

NETANYAHU: "SAVAŞTAYIZ"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu video mesajında “İsrail vatandaşları. Savaştayız, bir operasyon değil, bir gerginlik değil, bir savaş” dedi.

Netanyahu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İsrail vatandaşları. Savaştayız, bir operasyon değil, bir gerginlik değil, bir savaş.

Bu sabah Hamas, İsrail devletine ve vatandaşlarına karşı ölümcül bir süpriz saldırı başlattı. Sabahın erken saatlerinden bu yana savaştayız.

Güvenlik kurulunun başındaki kişileri topladım, öncelikle yerleşim yerlerine sızan teröristlerin temizlenmesi talimatını verdim - bu operasyon şu saatlerde yürütülüyor.

Aynı zamanda kapsamlı bir yedek seferberliği ve düşmanın hiç bilmediği bir güç ve kapsamda bir misilleme savaşı emrettim.

Düşman hiç bilmediği bir bedel ödeyecektir. Bu arada tüm İsrail vatandaşlarını İsrail Savunma Kuvvetleri'nin ve İç Güvenlik Komutanlığı'nın talimatlarına harfiyen uymaya çağırıyorum. Bir savaşın içindeyiz ve bu savaşı kazanacağız.”

AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı" AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı"

Editör: MURAT ÖZER