İngiltere’deki İsrail Büyükelçisi Tzipi Hotovely, bugün sabah İngiltere basına yaptığı açıklamada 7 Ekim’deki Hamas saldırısında İran’ın dahil olduğunu ve bununla ilgili ellerinde istihbarat olduğunu ileri sürdü.

BÜYÜKELÇİ TZİPİ HOTOVELY: "TAHRAN BU ASKERİ OPERASYONU DESTEKLİYORDU"

Büyükelçi Hotovely “Tahran bu askeri operasyonu destekliyordu ve Tahran, örgüte sponsorluk yaparak Hamas'ı vekil olarak destekliyor” dedi

İngiltere’deki İsrail Büyükelçisi Tzipi Hotovely, bu sabah katıldığı bir sabah programında İran’ın 7 Ekim Hamas operasyonunda katılımı olduğuna dair ellerinde istihbarat olduğunu ancak ayrıntıları paylaşmayacağını açıkladı.

AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı" AB-Elisa Ferreira: "Türkiye’ye deprem bölgeleri için 400 milyon euro destek sağlandı"

Hotovely, sunucunun İran’ın katılımına ilişkin ‘istihbarat’ raporu konusundaki ısrarlı sorusuna karşılık “Bakın burada, stüdyoda istihbarat paylaşmayacağım ama İran'ın Hamas'ın işlediği bu suçlardan gurur duyduğu açık. Tahran bu askeri operasyonu destekliyordu ve Tahran, örgüte sponsorluk yaparak Hamas'ı vekil olarak destekliyor” dedi.

 

Editör: MURAT ÖZER