Güler Sabancı'nın özel konuklarına koku atölyesi düzenledi Güler Sabancı'nın özel konuklarına koku atölyesi düzenledi

İtalyan tenor Andrea Bocelli, 30.yıl konserleri kapsamında Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleştireceği konserin tanıtım toplantısı dolayısıyla İstanbul'a geldi. Stadyum konseri ve Türkiye hakkındaki düşünceleri sorulan Bocelli, “Stadyum dediğimiz zaman daha farklı bir heyecan verir. Birincisi seyirci sayısı yükselir, yüksek sayıda seyirciye hitap etmek ayrı bir keyiftir. Türkiye çok güzel, keza İstanbul da öyle. Ne söylesem yüzeysel kalır, kendimi şanslı addediyorum" dedi. 

ANDREA BOCELLI: "BEN SESİMDEN FERAGAT EDEBİLİRİM, YETER Kİ BARIŞ TESİS EDİLSİN"

Bocelli, dünyadaki savaş ortamı hakkındaki soruyu ise, “Ben sesimden feragat edebilirim, yeter ki barış tesis edilsin. Savaş çok aptalca bir şey. Korkunçluğunu bir yana bırakın en aptalca şey; insanlığın hatası" şeklinde yanıtladı.

İtalyan tenor ve besteci Andrea Bocelli 30.yıl konserleri kapsamında 8 Haziran 2024'te BJK Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleştireceği konserin tanıtım töreni dolayısıyla İstanbul'a geldi. Beşiktaş'ta düzenlenen tanıtım törenine, Bocelli ile birlikte eşi Veronica Berti Bocelli, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente ve çok sayıda davetli katıldı. Bocelli, törende basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"YÜKSEK SAYIDA SEYİRCİYE HİTAP ETMEK AYRI BİR KEYİFTİR"

Stadyum konseri ve Türkiye'de olmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Bocelli, “Stadyum dediğimiz zaman daha farklı bir heyecan verir. Birincisi seyirci sayısı yükselir, yüksek sayıda seyirciye hitap etmek ayrı bir keyiftir. Tabii seslerin, müziğin bazı bilinmezlikleri de var. Stadyum gibi ortamlarda akustiği değerlendirmek de biraz zor olabiliyor. Tabii ki her türlü hazırlığı yaparak geleceğiz" şeklinde konuştu.

“KENDİMİ ŞANSLI ADDEDİYORUM"

Bocelli, “Ses Tanrı'nın bir lütfu diyelim ama ben de çabalarımla bunun hakkını vermeye çalışıyorum. Dolayısıyla da tam formda olmak için elimden geleni yapıyorum ve yapacağım da. İstanbul hakkındaki düşüncelerim ayaküstü cevap verebileceğim bir husus değil. Türkiye çok güzel, keza İstanbul da öyle. Ne söylesem yüzeysel kalır, kendimi şanslı addediyorum" dedi.

  ANDREA BOCELLI - VERONICA BOCELLI

"SAVAŞ İNSANLIĞIN HATASI"

Dünyadaki savaş ortamına dair düşünceleri sorulan Bocelli, “Temennimiz şu. Benim de kendi sesim ve müziğimle dünya çapındaki güncel şartların daha da iyileşmesine katkım olursa ne mutlu bana. Ben sesimden feragat edebilirim, yeter ki barış tesis edilsin. Savaş çok aptalca bir şey, korkunçluğunu bir yana bırakın en aptalca şey; insanlığın hatası. Bir şey daha ilave edeceğim, ben bütün dinlere saygılıyım, bir Tanrı var ise o hepimizin Tanrısı. Herkes kendine has bir isimle hitap eder, kendi yöntemleriyle ibadet eder ama Tanrı'nın tekliğine inanıyoruz. Gerçekten çok acı verici, dünya üzerinde yaptıklarımız acı verici. Kendi dini inançlarımıza bağlı olmamız, diğerlerine de saygı duymamız lazım. Bir İtalyan gazeteci Fernacci, 'İntikam bazen seni rahatlatabilir ama affetmekten çok daha ağır sonuçları vardır' der" yanıtını verdi.

Kariyeri boyunca 6 kez Grammy Ödülü'ne aday gösterilen ve Hollywood Walk of Fame'de yıldızı da bulunan Bocelli'nin İstanbul'da gerçekleştireceği konserin, Türkiye'de bir tenorun performans sergileyeceği ilk stadyum konseri olacağı aktarıldı.

Editör: MURAT ÖZER