TÜİK: "Hizmet üretimi yılık yüzde 13,8 arttı" TÜİK: "Hizmet üretimi yılık yüzde 13,8 arttı"

Küresel ticarete ilişkin kapsamlı verileri, anlaşılır bir platform aracılığıyla online ortama taşıyan  platform yeni güncellemeleriyle Türkçeyi de hizmet sunduğu diller arasına alarak Türkiye pazarına adım attı

Ticarette değişen dengeler, şirketlerin tedarikçi seçimlerinde ve ticari partner arayışlarında verinin önemini artırdı. 2018’de Singapur’da kurulan Emtia İstihbarat Merkezi (Commodities Intelligence Centre | CIC) tarafından online ortamda kapsamlı ithalat ve ihracat verileri sunmak amacıyla geliştirilen TradeData.Pro, tam da bu belirsizlik ortamında küresel karar alıcıların iş stratejilerine yön verecek yeni özelliklerini duyurdu. 220’den fazla ülkenin istatistiklerini kolayca analiz etmeye yarayan platform, güncel sürümüyle Türkçe dil desteğine de kavuştu.

GLORIA WU: 'KÜRESEL TİCARETTE DENGELER DEĞİŞİYOR'

Küresel ticaretin iki kutbu olarak görülen ABD ve Çin arasında yaşanan son gelişmeler, tedarik zincirlerinde yeni trendleri de beraberinde getirdi. ABD, geçtiğimiz haftalarda Çin’e yapılacak yüksek teknoloji yatırımlarını kısıtlayabileceklerinin sinyalini verirken, Çin, yeşil dönüşüm için oldukça önemli sayılan germanyum ve galyum materyallerinin ihracatını kısıtladı. Güncel verilerin, Çin'in artık ABD'ye Meksika ve Kanada'dan daha az mal sattığını gösterdiğine  dikkat çeken TradeData.Pro CEO’su Gloria Wu, “Salgından bu yana gündemden düşmeyen tedarik zinciri, her geçen gün daha kritik hale geliyor. Küresel ticarette yaşanan değişimler, şirketlerin ithalat ve ihracata dair güncel veri ihtiyacını artırıyor. Nearshoring, reshoring, friendshoring gibi yeni kaynak bulma trendleri, Afrika kıtasının uluslararası ticarette yükselen rolü, Rusya faktörü gibi tüm başlıklar, küresel ticaretin dengelerini değiştiriyor ve şirketleri veriye odaklanarak yeni ticaret partnerleri bulmaya yönlendiriyor” ifadelerine yer verdi. 

DÜNYA TİCARETİNİN TRENDLERİ TEK EKRANDA 

Küresel ticarete ilişkin kapsamlı verileri, anlaşılır bir platform aracılığıyla online ortama taşıyan TradeData.Pro olarak bu ortamda liderlerin yön bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla yeni özellikler devreye aldıklarını belirten Gloria Wu, “Ticari eşleştirme, tedarik zinciri lojistiği, tedarik zinciri finansmanı ve küresel uyumluluk gibi alanlara odaklanan CIC olarak dünyanın ilk güvenli ve regülasyonlara uyumlu B2B ticaret hizmet platformu olan TradeData.Pro’yu geliştirirken blokzinciri teknolojisinden yararlandık. Bu sayede küresel ticaret eğilimleri ve pazar dinamikleri hakkında daha kapsamlı veriye erişebilecek. Öte yandan işletmeler, hedef pazarlar hakkında ayrıntılı bilgiler içeren daha fazla veri sütunuyla derinlemesine analiz yeteneklerini bir adım ileri taşıyabilecek. Erişebildikleri veri alanlarını özelleştirerek küresel ticarete ilişkin yalnızca ihtiyaç duydukları bilgilere birkaç adımda ulaşabilen TradeData.Pro kullanıcıları, yeni ve güçlü görselleştirme özellikleriyle dünya ticaretinin trendlerini tek ekranda, etkileyici grafiklerle takip edebilecek” şeklinde konuştu.

TÜRKÇE DİL DESTEĞİ VE PAZAR İÇGÖRÜLERİ DE SUNUYOR 

Platformun yeni güncellemeyle kullanıcılarına yıldan yıla ve aydan aya karşılaştırılabilir veriler de sunabildiğini hatırlatan TradeData.Pro CEO’su Gloria Wu, “Şirketler, dilerlerse rakip veya iş ortağı şirketlerin ayrıntılı uluslararası ticaret raporlarını kolayca oluşturabilecek, izleme listelerine ekleyerek rakiplerinin güncel ticari faaliyetleri hakkında bilgiye sahip olabilecek. Güncellemeyle İngilizce, Vietnamca, Çince ve Rusça’nın yanı sıra Türkçe dil desteğine de kavuşan platform, çoklu anahtar kelime arama ve dışa aktarma seçenekleriyle hedeflenen analizi sunulabilir formata getirme olanağı da sunuyor. E-posta bildirimlerini açan kullanıcılar, takip listelerindeki son gelişmelerden anlık haberdar olabiliyor. Belirledikleri veri kaynaklarını, hedef pazarları ve HS kodlarını derinlemesini analiz edebilen TradeData.Pro kullanıcıları, ‘pazar içgörüsü’ özelliğiyle küresel istatistiklerden yararlanarak stratejik kararları veri odaklı verebilecek” dedi.

Platformun ticari istihbaratı daha da geliştirmek için AIS Konteyner Takibi, CAS Tablosu, Global HS Tablosu gibi, uzmanların yakından takip ettiği ve bildiği yetenekleri de sunmaya başladığının altını çizen Gloria Wu, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “220’yi aşkın ülkenin ithalat ve ihracat verilerini, ayrıca deniz taşımacılığı istatistiklerini kolayca analiz etmeye yarayan TradeData.Pro, son güncellemeyle uluslararası ticaret verisi pazarının lideri olduğunu bir kez daha kanıtladı.”

Editör: MURAT ÖZER