Katar Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptıkları açıklamada İsrail-Hamas arasındaki insani aranın sona ermesiyle birlikte İsrail’in Gazze’ye saldırılarının yeniden başlamasından üzüntü duyduklarını açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında, “Katar Devleti, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının insani duraklamanın sona ermesinin ardından, uzatma konusunda bir anlaşmaya varılmadan yeniden başlamasından derin üzüntü duyduğunu ifade eder” dedi.

Bakanlık arabulucu konumda olacağını ve insani aranın devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Dışişleri Bakanlığı, iki taraf arasındaki müzakerelerin duraklamaya geri dönülmesi amacıyla devam ettiğini teyit eder. Bakanlık ayrıca Katar Devleti'nin, arabulucu ortaklarıyla birlikte, insani duraklamaya yol açan çabaları sürdürmeye kararlı olduğunu ve sükunete dönülmesi için gereken her şeyi yapmaktan çekinmeyeceğini açıklar.”

“DURAKLAMA SONA ERDİ, GAZZE BOMBALANMAYA BAŞLADI

İstanbul Valiliği'nin düzenlediği programla 23 Nisan kutlandı... İstanbul Valiliği'nin düzenlediği programla 23 Nisan kutlandı...

Dışişleri duraklamanın sona ermesiyle birlikte oluşan mevcut durum hakkında, “Bakanlık, duraklamanın sona ermesinden sonraki ilk saatlerde Gazze Şeridi'nin bombalanmaya devam edilmesinin arabuluculuk çabalarını zorlaştırdığını ve Gazze’deki insani felaketi daha da kötüleştirdiğini vurgular ve bu bağlamda uluslararası topluma şiddeti durdurmak için hızlı hareket etme çağrısında bulunur” ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER