Kripto para borsası Gate.io, 2023’te listelediği 362 yeni kripto para projesiyle, platformda spot piyasada alınıp satılan kripto para sayısını bin 871’e taşıdığını duyurdu.  

Gate.io'nun 2023'te yakaladığı listeleme hacminin dikkate değer olduğunu vurgulayan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, “Titiz operasyon ve listeleme ekiplerimiz, 14 milyonu aşkın kullanıcıya daha fazla yatırım seçeneği sunmak için yoğun bir çalışma yürüttü. Bu rekorda, platformumuzun diğer kripto para borsalarının Launchpad’lerine benzemeyen startup platformunun da etkisi büyük. Yenilikçi, gelişmiş ve kripto ekosisteminin geleceği için değer vaat eden kripto para projelerini en hızlı şekilde yatırımcıya ulaştırmak için çalışıyoruz” dedi. 

Bitget Raporu: "Orta Doğu kripto piyasası yükselişte" Bitget Raporu: "Orta Doğu kripto piyasası yükselişte"

“YATIRIMCILARIN TRENDLERİ HIZLI BİR BİÇİMDE YAKALAMASINI SAĞLIYORUZ” 

Kripto, blokzinciri ve Web3 ekosisteminin her geçen gün farklı iş alanlarını da kapsayacak şekilde genişlediğini kaydeden Sönmez, “Karşımıza örneğin yatırım ve sigortacılık alanlarını bir araya getiren bir proje de çıkabiliyor, Web3 tabanlı sosyal ağ yaklaşımıyla oluşturulmuş platformların yerel token'ları da. Proje kurucuları, teknik doküman, token dağılımı, bütçe, toplam arz gibi pek çok faktörü değerlendirerek gerçekleştirdiğimiz inceleme süreçlerinin ardından, yeni dijital varlığı ticarete açıyoruz. Platformumuzda hem bireysel yatırımcılar hem de kripto geliştirici takımları, listeleme için birkaç adımda başvurabiliyor. Sektördeki tüm merkezi borsaları listelediği proje açısından geride bırakan firma olarak, bir yandan yatırımcıların trendleri hızlı bir biçimde yakalamasını sağlıyor, bir yandan da geliştirici topluluğuyla daha sıkı etkileşimler kurabiliyoruz” diye konuştu. 

“YATIRIM ARACI ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRMAYA ÖNEM VERİYORUZ” 

Proje listelemeyi bir rekabet kaldıracı olarak gördüklerini ve pazar payı artışlarında önemli rolü olduğuna inandıklarını ifade eden Sönmez, “Bu stratejiyi yerel pazarlara ulaşmak için de uyguluyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda da listeleme tabanlı büyümeye, yeni kullanıcı ediniminin bir bölümü için yatırım aracı çeşitliliğini artırmaya önem veriyoruz. 2023 sonunda TRY işlem çiftinde listelediğimiz kripto para sayısı 150’yi aştı. 2024’te bu sayı daha da artacak. Hatta ocak ayında STARL, ASTRA ve DODO olmak üzere üç proje, TRY işlem çiftinde platformumuzda listelendi. Türk yatırımcılar, Türk lirası ile gelecek potansiyeli olan projelere, platformumuz üzerinden kolayca yatırım yapabiliyor. Yeni yılda, bu yaklaşımımızı korumayı ve ekosistemimizi genişletmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER