Eski bir kraliyet konutu olan Louvre, sekiz yüzyılı aşkın bir süredir Fransa'nın tarihine tanıklık ediyor.

SANAT BİZE KENDİMİZDEN DAHA BÜYÜK BİR ŞEYE AİT OLDUĞUMUZU HATIRLATIYOR

Fransız Devrimi'nden önce bile Louvre, sanatçıların büyük ustalara hayranlık duyabilecekleri, onlardan ilham alabilecekleri ve kendilerinin de yaratıcı olabilecekleri bir yerdi. 1793'ten beri herkese açık olan Louvre, hâlâ en büyük modern sanatçıların hayal gücünü beslemeye devam ediyor.  

ZENDAYA 

Louvre, ziyaretçilerini bir başyapıttan diğerine davet ederken, Lancôme da bugünün kadınlarına kendi ifadelerini bulmaları için eşlik ediyor ve güzelliğin sınır tanımayan yaratıcılığını sergiliyor.

ZENDAYA 

Bizim için Güzellik estetiğin ötesine geçiyor: her bireyin sahip olduğu en eşsiz şeyde, bağlılığında, duygularında, değerlerinde ve seçimlerinde ifade ediliyor. Bu özellikler, güzelliğin kök saldığı bir karakteri ve yaşam enerjisini şekillendiriyor.

AMANDA SEYFRIED 

GÜZELLİK İLE SONSUZ BİR DİYALOĞUN İÇİNDE SANAT 

Bu yeni ve güçlü ortaklık için Lancôme, Louvre Müzesi'nin koleksiyonundan dokuz seçkin heykeli günümüz kadınlarına ilham kaynağı olarak seçti: 

Milo Venüsü, Semadirek’in Kanatlı Zaferi, Corine, Diane de Gabies, Peri Kızı ve Akrep, Echo, Hygeia, Hermafrodit ve Arles Venüsü.

AMANDA SEYFRIED 

Bunların ortak yönleri nedir? İster bir tanrıça ister bir efsane olsun, her biri sembolik heykellerde vücut buluyor değerleri ve kararlı yaşam seçimlerini kıvrımlarla ifade ediyor. Kendi yollarıyla kadınlık ve güzellik hikayelerini anlatıyorlar, işe bu yüzden bizi büyülüyorlar.

Her bir heykel, bireysel gücün farklı bir hikayesini şekillendiriyor. Antik çağdan gelen kadınlık ve güzelliğin bir temsili, zamanı aşarak insanlığın bir ifadesi olur. Geleceğe ilham veren geçmişten bir efsane.

AYA NAKAMURA 

LANCÔME X LOUVRE: GÜZELLİK YAŞAYAN BİR SANAT

Lancôme global elçileri ile ilişkilendirilen başyapıtlar.

Lancôme, Louvre müzesi içerisinde çekilen yeni kampanyayı paylaşmaktan onur duyuyor; öncülük etmiş ve bizden önce yolu açmış kadınları bu özel koleksiyonuna işleyerek kutluyor.

AYA NAKAMURA 

Lancôme’un global elçileri Zendaya, Amanda Seyfried, Aya Nakamura ve model He Cong'un yer aldığı bu etkileyici kampanya Eylül ayından itibaren tüm dünyada TV ve dijital ortamda sergilenecek.

HE CONG 

HER TANRIÇANIN ARKASINDA KENDİ GÜCÜ VAR

Heykellere yönelen Lancôme elçileri, kendilerini etkileyen sanat eserinden yansıyan Güzelliği ifade ediyor.

HE CONG 

Bağımsız, güçlü, özgür. Çekici, ışıltılı, dahiyane.

Sınırlı sayıda üretilen koleksiyonu  temsil eden dört ilham perisi

Hygie

Jean Baptiste II Lemoyne

Yunan mitolojisinde, tıp tanrısı Asklepios ile Epione'nin kızı olan Hygie, sağlığın, temizliğin ve hijyenin Tanrıçasıdır. Antik Yunan'da güzellik ve iyiliği belirtmek için kullanılan "Kalos kagathos" ifadesini temsil eder.  

Hygie, ilacı simgeleyen ve etrafında bilgelik yılanının şifayı ve çareyi simgelemek için kıvrıldığı bir fincan tutarken tasvir edilmiştir.

Hermafrodit

Adından da anlaşılacağı gibi Hermafrodit, Aşk Tanrıçası Afrodit ile tanrıların habercisi Hermes'in aşkından doğmuş ve ebeveynlerinin güzelliğini miras almıştır.

Bir gün Carie gölünde yıkanırken, bir su perisi olan Salmacis ona delicesine aşık olur. Zeus onun tekliflerini reddedince, Salmacis onu zorla kucaklar ve Zeus'a onu sonsuza dek kendisiyle birleştirmesi için yalvarır. Dileği kabul edilir ve biseksüel bir varlık haline gelirler. Vücutlarının birleşmesiyle mutlak güzelliğe ulaşırlar. 

Modaseverleri bir araya getiren açılış: "Sisley" Modaseverleri bir araya getiren açılış: "Sisley"

Bu tasvirde Hermafrodit uykudadır, çıplaktır ve bir çarşafla örtülmüştür. M.Ö. 150-140 yılları arasında yapılmış, mermer bir yatak ve yastık üzerinde yatan bu esere 1620 yılında Lorenzo Bernini, eserin sahibi Kardinal Borghese tarafından istenen bir ekleme yapmıştır.

Nymph with Scorpion

Lorenzo Bartolini

Akrepli Su Perisi, ayağı bir akrep tarafından sokulmuş, oturmakta olan bir perinin hikâyesini anlatır. İzleyicinin tam da sokulma anından sonrasını görebildiği, ivme içinde bir heykeldir. Perinin bakışları, duruşu, acı içinde dudaklarını büzmek üzereymiş gibi görünmesi, kaşlarını çatması, yanı başındaki akrep - hepsi hikayesine dair ipuçlarıdır. 

Nymph Echo

Paul LEMOYNE 

Yunan mitolojisinden bir figür olan Nymph Echo, bu heykelde aşık olduğu Narcissus tarafından reddedildikten sonra çaresizlik içinde can çekişirken resmedilmiştir. Bir kayaya dönüşmüştür.

Romalı şair Ovid, Metamorphoses adlı eserinde "O günlerde Echo'nun bir bedeni vardı" diye yazıyor... Paul Lemoyne onu mermerden tasvir etmeyi seçmiştir: Uzanmış nymph (su perisi) sessiz bir beklenti içinde gergin görünmekte ve yarı açık sol eliyle savunmasız bir hareket yapmaktadır. 

Eserin ilk kez sergilendiği 1822 Paris Salonu'nun kataloğu bu rahatsız duruşu şu şekilde açıklıyor: Nymph (su perisi) heykeli, sudaki kendi yansımasından etkilenerek onu görmezden gelen Narcissus heykeline bakmaktadır.

Lancôme x Louvre

2023 Sınırlı sayıda üretilen koleksiyon

“Koleksiyona dair her şey, genel olarak inanılmaz bir renk dünyası oluşturmak için ilhamla bir araya gelmeye başladı. Kadın gücünün ve kudretinin bu inanılmaz tasvirleri bugün hala yankılanıyor.”

Lisa Eldridge, Lancôme Makyaj Kreatif Direktörü

Musée du Louvre'un Richelieu kanadının büyüleyici ışığından, işbirliği için seçilen dokuz heykelin pürüzsüz mermerine ve taşına kadar Lancôme hem tanrıçaların güçlü hikayelerini hem de bir sanat eseri olarak Louvre'un ünlü Richelieu Galerisi'ni vurgulayan bir koleksiyon yaratıyor.

Sanat, güzellik tarafından yeniden yorumlandı. 

Altı görkemli üretim. Siyah üzerine mermer beyaz tasarım. Her biri kadın güzelliğinin bir kutlaması. 

Güzelliğin özünde bir çalışma: gözler, dudaklar ve cilt için.

Gözler için Richelieu Wing renk paleti, bir highlighter ile Louvre'un ünlü Richelieu galerisinden esinlenilen dört benzersiz göz farı tonunu bir araya getiriyor. L'Absolu Rouge için, kült dudak koleksiyonunun dört benzersiz tonundan her biri anlatacak bir hikayesi olan bir kadın tanrıyı kutluyor. Ve Lancôme'un cilt sağlığı ikonu Génifique için, içinde Tanrıça Hygie'nin yer aldığı sınırlı sayıda tasarımını içeriyor.

Gözler için Richelieu Wing Paleti 

Corine, palet

Bu makyaj renk paleti ile Lancôme, M.Ö. 5. Yüzyılın Yunan şairi Corine’in heykelini, Louvre’un Richelieu kanadında sunulan şekliyle kutluyor. Lisa Eldridge tarafından yaratılan bu paletin şiirselliği, heykellerin kabartmalarıyla noktalanan ve sessiz ama şaşırtıcı güzelliklerini ortaya çıkaran galerinin cezbedici ışığından ilham alıyor. 

Richelieu Wing Paleti için Lisa Eldridge, Edme-Francois-Etienne Gois tarafından yapılan Corine’I seçer: bu eser, Germaine de Sterl’in (1807) “Corine” adlı romanının kahramanının temsilidir ve paletin kapak resmi olarak kullanılır.

"Güzel bir palet ama aynı zamanda çok yüreklendirici bir hikayesi de var. Corine, yaratıcı dehası ve feminenliğiyle hayranlık uyandıran bir kadın olarak tasvir edildi. Oysa o dönemde hem sanatsal bir deha hem de bir kadın olunamazdı.'' diyor Lisa Eldridge

Doğal, şiirsel, Richelieu Galerisi'nin büyülü ışığından esinlenilen renk paleti, daha fazla renk yoğunluğu ve daha yüksek bir ışıltı için tasarlanan bir teknoloji ile güçlendiriliyor.

Her bir ton, adını Richelieu kanadının ve çevresinin farklı bir bölümünden almıştır; göz farının peridot tonundan Cour Puget’den ilham alan yeşil tona; Cour Carrée’nin bakır ışığına; Cour Marly’nin mermer tonundan Kraliyet Sarayı’nın pembemsi tonunda kadar.

"Dokusu pürüzsüz ve uygulaması kolay. Bu tonlarla, açıktan koyu cilt tonlarına kadar highlighter olarak kullanabilirsiniz, ayrıca bir kombinasyon da yapabilirsiniz. Parmakla veya fırçayla gözlere, dudaklara uygulayabilirsiniz. Paletteki en çarpıcı ton ise yeşil- bir eyeliner olarak veya dumanlı göz makyajında kullanmak için ideal”

Bu tasarımı Corine'den dolayı seçtim: bu onun mücadeleleriyle ilgili çünkü o zamanlar hem dahi hem de kadın olamazdınız; ama o bunu çok feminen bir bakış açısıyla açıkladı ki bu o zamanlar oldukça alışılmadık bir durumdu."  

"Louvre kampanyası için paletle biraz dramatik bir görünüm yaratmak istedim. Üst kirpik çizgisi ve alt kirpiğin dış kenarı boyunca çift kanatlı (double wing) eyeliner örünümü oluşturmak için koyu yeşil tonunu yumuşak ama grafik bir şekilde kullanmayı seçtim. Ekstra parlaklık vermek için paletteki highlighter'ı kullanarak göz görünümünü gerçekten taze ve ışıltılı bir cilt ile birleştirdim. Ve güzel He Cong için dolgun bir dudak görünümünü tamamladım.”  Lisa Eldridge

L'Absolu Rouge rujun 4 tonu 

Dudakların antik çağların mistik hikayelerini anlatması ve kendi gücümüzü ve güzelliğimizi kucaklaması için Lancôme, Musée du Louvre ile yaptığı bu ortaklıkta, müzenin sanat eserlerinden seçilmiş 4 müzden esinlenerek bir L'Absolu Rouge koleksiyonu yaratıyor.

  • L’Absolu Rouge Drama Matte 200 French Drama tonunda, Sleeping Hermaphrodite’ten esinleniliyor

İkisi bir olduğunda, çok güçlü bir aşkın çılgınlığı içinde doğan bir gölge.

  • L’Absolu Rouge Drama Matte 274 French tea tonunda, Diane de Gabies’den esinleniliyor

    Ay ya da av tanrıçasından ilham alan bir renk perdesi olan L'Absolu Rouge Diane de Gabies, mat bitişli, sıcak tonlu, orta derece turuncu bir tondur.

  • L’Absolu Rouge Drama Matte 105 Celestial Rose tonunda, Nymph Echo’dan esinleniliyor

Hikayesi dudaklarda yankılansın ve kimse onun gibi bir Narkissos'a aşık olmasın. L'Absolu Rouge, insan kibrinden uzak bir gerçek için tasarlanıyor.

  • L’Absolu Rouge Drama Matte in 196 French Touch tonunda, Nymph with a Scorpion’dan esinleniliyor

May Nymph with a scorpion, narin ve ışıltılı bir güzellik için L'Absolu Rouge'un Grand Rose Extracts™ ile dudakları yatıştırır. 

L'Absolu Rouge'un kalbinde:

Lancôme, ilkbaharın sonlarında her sabah elle toplanan gül bitkilerinin en güçlü özlerini bir araya getirerek aktif bileşenler sunuyor. Tüm güllerimiz Lancôme'un tescilli Fransız savoir-faire'i ile elde edilir: L'Absolu Rouge'un kremsi yumuşak dokusunu oluşturmak için bir gül yağı üçlemesi haline getiriliyor:

·      Rosa Damascena Esans Yağı: Rosa Damascena, Rosa gallica ve Rosa moschata'dan türetilmiş bir gül melezidir; uçucu yağı, olgun çiçeklerin zirvede hasat edilmesiyle gül yapraklarından elde ediliyor.

·      Rosa Centifolia özü: Açtığı aya ithafen genellikle Mai gülü olarak adlandırılan, Fransa'nın güneyindeki Grasse bölgesinde ve Domaine de la rose Lancôme'da hasat edilen  bu gül, tazeliğini yakalamak için açtığıgün elle toplanıyor.

·      Perpetual Rose™: 80'den fazla beyaz, kokulu yaprağı olan ve yaşlanmayı geciktirici özelliklere sahip bir doğa harikası. Sanki gençlik sırrından güç alıyormuş gibi, olağanüstü bir canlılığa sahip ve Plateau de Valensole'de yıl boyunca neredeyse sürekli çiçek açıyor.

Lancôme'un Hygie'den ilham alan ikonik Génifique serumu

Sağlığı temsil eden Tanrıça Hygie, Lancôme x Louvre sınırlı üretim Génifique'in ilham perisidir. ağlığın sembolü olan Hygeia, Lancôme'un cilt sağlığına yönelik Gelişmiş formülünün esin kaynağıdır. Génifique'in Vitamin Cg, Hyaluronik Asit ve %10 Bifidus Prebiyotik bileşenlerinden oluşan iyileştirici üçlemesi, cildin parlaklığını geri kazandırmak için formüle ediliyor.

Makyajı bir sanat anlayışına dönüştürmek

Rönesans güzellik broşürlerini kadınlar tarafından yazıldığı zamanlarda okurken, aynı anda klasik ve modern bir duyarlılıkla, tarihi yaratıcılığın tarihi üzerinden öğrenme yaklaşımıyla, Lisa Eldridge, güzellikte hem sanatçı hem de bir tarihçidir. 

Bu tarihi işbirliği için Lancôme'un Kreatif Direktörü, kapanış saatinden sonra insanlığın en büyük hazineleriyle bire bir olmak için davet edildiği Louvre'un Richelieu galerisinde en görkemli ışıkla karşı karşıya kalmıştır.

Sınırlı Sayıda Üretilen Lancôme x Louvre Koleksiyonu Sadece Beymen ve lancome.com.tr’de!

Editör: MURAT ÖZER