Ölümsüz şarkıların efsane şairi Ahmet Selçuk İlkan, sanat hayatının 41'nci yılını önceki akşam, dev bir organizasyonla kutladı. Poll Production etiketi ile önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak 'Ahmet Selçuk Unutulmayan Şarkılar Vol 2' albümüne yorumları ile renk katan müziğin dev isimleri, İlkan'ı bu özel gecede yalnız bırakmadı.

41 YILLIK EMEĞE MUHTEŞEM GECE

Saba Tümer’in sunuculuğunu yaptığı gecede Cengiz Kurtoğlu, Emel Sayın, Demet Akalın, Zara, Berkay, Merve Özbey, Ebru Yaşar, Fettah Can, Ziynet Sali, Rubato, Mehmet Erdem, Baha, Çağatay Akman, Rober Hatemo, Elif Kaya, Sami, Sinan Özen, Pelin Körmükçü, Zühre Dalmaz, Haktan, Nil Burak, Halil Sezai, Berdan Mardini ve Safiye Soyman gibi birbirinden değerli isimler klasikleşmiş Ahmet Selçuk İlkan eserlerini yorumladılar.

"YAŞARKEN BANA VERİLEN EN GÜZEL HEDİYE"

Gece öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Selçuk İlkan ‘Hayatımın en güzel anlarını yaşıyorum çünkü hayatım boyunca yazdığım her şarkı şu an bir film şeridi gibi gözlerimin önünde. En çok sevdiğim isimler, en değerli sanatçılar benim şarkılarımı okuyorlar. Ve yaşarken bana verilen en güzel hediye diye düşünüyorum. Bu gece hayatımın en güzel şiiri şu an sahnede yazılıyor.’ şeklinde  konuştu.

VATAN ŞAŞMAZ ALKIŞLARLA ANILDI

Geceye şarkılar kadar duygusal anlar da damga vurdu. ‘Ahmet Selçuk İlkan ‘Unutulmayan Şarkılar’ albümünün ilk tanıtım gecesinin sunuculuğunu Saba Tümer ile yapan Vatan Şaşmaz, törende alkışlarla anıldı. Bir önceki lansmana ait görüntülerin yer aldığı videoda Şaşmaz’ın görüntüleri misafirlere duygusal anlar yaşattı.

İZMİR'DEN SÜPRİZ BAĞLANTI

Gecenin sürpriz konuğu ise İzmir’den geceye canlı bağlanan İbrahim Tatlıses oldu. Ahmet Selçuk İlkan ‘Unutulmayan Şarkılar Vol 2’ albümünde ‘Biz Ne Ayrılıklar Görmüş Adamız’ şarkısını seslendiren Tatlıses, misafirlere büyük bir sürpriz yaptı. Şarkıyı salondakilerle beraber dinleyip, ağlayan imparator, uzun süre ayakta alkışlandı. İbrahim Tatlıses, İlkan’a ‘Bu zamana kadar gelmiş geçmiş en büyük kalemsin. Senin onlarca şarkını okudum. İyi ki varsın’ diyerek İlkan’ı selamladı.

Birbirinden değerli isimlerin yer aldığı sanat yılı gecesi, adeta yıldızlar geçidine sahne oldu. Geceye katılanlar arasında Orhan Gencebay, Emel Müftüoğlu, Sami Özer, Elif Karlı, Dilan Çıtak, Emirkan, Ceyhun Çelikten, Selen Görgüzel Alkan, Tuğba Özay, Ferman Toprak, Gurur Aydoğan gibi sanat dünyasının yanı sıra iş dünyasının ünlü simaları da vardı.

BERKAY

Gecede sahne alan Berkay, "Bu projede yer aldığım için çok mutluyum, Ahmet ağabey bizim için çok değerli bir sanatçı ve insan" dedi. Arya adını verdiği çocuğunu geçtiğimiz yıl kucağına alan Berkay'ın, yakın zamanda yeniden bana olmay hazırlandığı ortaya çıktı. Özlem Ada Şahin'in 2 aylık hamile olduğunu belirten Şahin, "Allah nasip ederse, bir çocuğumuz daha olacak. Ben üç çocuk istiyorum, herşey kısmet. Evladımızı kucağımıza alırsak, diğer elime de dövme yaptıracağım" dedi.

MERVE ÖZBEY

Başarılı sanatçı Merve Özbey, sahne öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı, Özbey, "Çok heyecanlıyım, çok değerli bir proje. Ben parçayı çok gönül verecek okudum, gazamız mübarek olsun. 'Hani Bizim Sevdamız' parçasını okudum, inşallah yakında da klip çekeceğiz. Ben elimden geldiği kadar okudum, takdir dinleyicinin. Ahmet ağabeyin yüzünü kara çıkarmayız inşallah" şeklinde konuştu.

EBRU YAŞAR

Şık giyimi ile gazetecilerin karşısına geçen Ebru Yaşar, "Ben şarkıyı uzun zaman önce okudum, bende merakla bekliyorum. Çok kalabalık bir gece, heyecanlıyım" dedi. Yakın zamanda albüm çıkarmaya hazırlandığını belirten Yaşar, "4 şarkımı tamamladım, yaz ayında yetiştirmeye çalışıyorum. Ben yapmış olmak için değil, gerçekten herkesin dinleyeceği bir albüm olması için uğraşıyorum" diye söyledi.


DEMET AKALIN

oşandığı eşi Okan Kurt ile tekrar barışan Demet Akalın, geceye yalnız katıldı. Sahne sonrası gazetecilerin karşısına geçen Akalın, "'Hatıram Olsun' şarkısını okudum, inşallah klip yakın zamanda da çekeceğiz" dedi. Barışma sonrası bir hayli keyifli olan akalın, "Hayatımda herşey yolunda, bugün dadı izinli. Hira evde babasıyla beraber, bende eve yetişeceğim" dedi. Barışma sonrası kutlama yemeği verdiği haberlerine açıklık getiren popçu, "Yeni albüm için besteci ve aranjör arkadaşımlar geldi, farklı bir geceydi. Tamamen müzisyen gecesi oldu" diye konuştu.

ZARA

Albümde yer alan isimlerden olan Zara, "Çok şanslıyız, Ahmet ağabeyin şahane gecesine şahit oluyoruz. Bizlerde onunla birlikte, bu hazzı yaşayacağız. Onun gönlümüzde her daim yeri var" dedi. Şarkıya klip çektiğini belirten Zara, "Biz klibimizi çektik, çok heyecanlıyım" diyerek sahneye koştu.

CENGİZ KURTOĞLU

Sahne öncesi gazeteciler ile sohbet eden Cengiz Kurtoğlu, "Ahmet ağabeyin çok değerli eserlerini okudum, uzun yıllar önce yazdığı şarkıyı yorumladım. Ahmet ağabeyim 41 yıllık sanat hayatı var, benimde 48 yıllık müzik hayatım var. Ahmet ağabeyim daha farklı, daha güzel" dedi. Popçu olan oğlu Aydın Kurtoğlu'nun kendisi ile küs olduğu yanlış anlaşılmasına değinen usta sanatçı, "Aydın şaka yapmış, geçenlerde aile büyüğümüz yanına çağırdı. Bak Cengiz evlatlarında barış dediler, bizim çok güzel bir ailemiz var. Bizde öyle şeyler olmaz, haberi görünce bizde şaşırdık" diye söyledi.


ZERRİN ÖZER

Başarılı sanatçı Zerrin Özer, verdiği kilolar ile dikkat çekti. Sahne öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özer, "Türkiye müziğinin değerli taşlarından birisi, onu nasıl yalnız bırakabiliriz. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. Albüm çalışmasında olduğunu belirten sanatçı, "Yeni albümle geliyorum, şuanda şarkı seçimi yapıyorum. Düetler olacak değerli sanatçı dostlarımız ile, özüme döndüm gibi bir şey" diyerek rock müzik sinyali verdi.

Editör: MURAT ÖZER