Malatya'da Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 7 kilometre derinlikte olan deprem, Malatya ve çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi. 

DİYARBAKIR

DİYARBAKIR’DA DA HİSSEDİLDİ, TUNCELİ’DEN EKİPLER MALATYA’YA SEVK EDİLDİ

Malatya'da meydana gelen Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ’da da hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Diyarbakır’da bazı vatandaşlar sokağa çıktı.

Tunceli’den de AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği'nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip deprem bölgesine doğru hareket etti. 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

'DEPREMİN HİSSEDİLDİĞİ ALANDAN İLGİLİ BİRİMLERİMİZE OLUMSUZ BİLDİRİM OLMAMIŞTIR'

Anıtkabir'de '23 Nisan' yoğunluğu... Anıtkabir'de '23 Nisan' yoğunluğu...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı paylaşımda, "Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verdi. 

YERLİKAYA: CAN KAYBIMIZ YOK, 22 VATANDAŞIMIZ HAFİF YARALANMIŞTIR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun" dedi. 

'23 VATANDAŞIMIZ DÜŞME VEYA YÜKSEKTEN ATLAMA SONUCU YARALANMIŞTIR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 23 kişinin düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralandığını bildirdi. Bakan Koca, "Malatya Yeşilyurt merkezli 5.3 büyüklüğündeki depremde Son Durum: Malatya'da 22, Adıyaman'da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır. Depremden etkilenen bölge için Malatya'dan 14 ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman'dan 3 UMKE Timi, Kahramanmaraş'tan 2 ambulans ve 1 UMKE Timi, Diyarbakır'dan 5 ambulans olmak üzere, toplam 21 ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Hastalarımızın tedavileri devam etmektedir. Halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" açıklamalarında bulundu.



BAKAN ÖZHASEKİ: EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya Yeşilyurt’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadelerine yer verdi.



'ŞİMDİYE KADAR ULAŞIM VE HABERLEŞMEYE DAİR HERHANGİ BİR SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİR'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda haberleşme konusunda sorun yaşanmadığını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Malatya #Yeşilyurt'ta meydana gelen depremde ilgili kurumlarımızın saha tarama çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun" dedi. 

VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

Malatya'da meydana gelen 5.3 büyüklüğünde depremin ardından kentte vatandaşlar, toplanma alanları, parklar ve etrafındaki açık alanlarda geceyi geçiriyor. Yanlarına aldıkları yorgan, yastık ve battaniye ile açık alanlara gelen vatandaşlar, depremden çok korktuklarını, 6 Şubat'ta yaşadıkları anı yeniden yaşadıklarını belirterek, tedbir amacıyla bu geçeyi dışarı geçireceklerini söyledi.



DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERALARINDA

Vatandaşları korkutan 5.3 büyüklüğündeki deprem anı işyerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sarsıntıyla vatandaşların dışarıya kaçıştıkları, bazı işlerinde ise tezgahlarda bulunan eşyaların düştüğü görüldü.

VALİ YAZICI'DAN, AÇIKLAMA

Antalya'dan Malatya'ya yeni atanan Vali Ersin Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmamasını temenni ediyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER