Malatya'da, bir dakika arayla Richter ölçeğine göre 4.8 ve 4.5 büyüklüğünde 2 deprem oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı" Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre; saat 16.39'da merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem oldu. Bu depremden bir dakika sonra, yine aynı bölge, bu kez 4.5 büyüklüğündeki ikinci bir depremle sallandı. İlk depremin derinliği 6,35, ikinci depremin derinliği ise 7 kilometre olarak ölçüldü. Malatya’nın yanı sıra çevre illerden de hissedilen depremler, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremlerde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

​Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya, önceki akşam da 5.3 büyüklüğünde depremle sallanmıştı. 

4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2 DEPREM

Malatya'da, saat 16.39'da 4.8 ve bir dakika sonra da 4.5 büyüklüğünde iki depremin ardından saat 18.18'de bu kez merkez üssü Yeşilyurt ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kentte art arda yaşanan depremler vatandaşları endişelendirdi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER