Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Tutuklanan Bahar ve Nihal Candan kardeşler hüngür hüngür ağladı... Tutuklanan Bahar ve Nihal Candan kardeşler hüngür hüngür ağladı...



Saruhanlı'nın kırsal Hatıplar Mahallesi’ndeki ormanda saat 13.30 sıralarında yangını çıktı.

Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye 39 arazöz, 6 uçak, 5 helikopter, 4 su tankeri, 3 dozer, çok sayıda orman işçisi ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.(DHA)

ALEVLERİN YAKLAŞTIĞI BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki orman yangınına, ekipler arazinin sarp olması nedeniyle karadan müdahalede güçlük çekiyor. Rüzgarın etkisiyle alevler, kırsal Sarısığırlı Mahallesi'ne ilerlemeye başladı.

Bunun üzerine jandarma, ekipleri anonslar yaparak mahallede yaşayanların tahliyesini sağladı.

Alevlerin yaklaştığı Sarıçam Mahallesi'nin de duruma göre tahliye edilebileceği bildirildi.

Bölgeye takviye olarak hava unsurları gönderildi. Alevlere 10 uçak, 19 helikopter, 39 arazöz,7 su ikmal aracı, 5 dozer ve 5 yer ekibiyle müdahale sürerken, yoğun dumandan etkilenen 2 köylü hastaneye kaldırıldı.

VALİ KARADENİZ: 14 EV ETKİLENDİ, CAN KAYBI YOK

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yangının etkili olduğu Sarısığırlı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Karadeniz burada yaptığı açıklamada, "Sarısığırlı Mahallesi'nde 14 ev ve 3 dam yandı, bir ev de kısmen yandı. Herhangi bir can kaybımız yok. Bir evin önünde bağlı olan köpek yaşamını yitirdi. Biri, yangının etkisini gösterdiği Sarısığırlı Mahallesi olmak üzere Çaltepe, Gökbel, Sarıçam Mahalleri tedbiren boşaltıldı. İki yönlü ilerleyen yangının Çaltepe ve Gökbel mahallelerindeki yangınlar kontrol altına alındı. Sarıçam Mahallesindeki yangına ise 4 gece görüşlü helikopter müdahale ediyor." dedi. 

YANGIN DUMANLARI RÜZGARLA İZMİR'E TAŞINDI

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangından yükselen dumanın İzmir yönünde ilerlediği, bunun da kentte yaşam kalitesini düşüreceği belirtildi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER