Maserati ailesinin en yeni üyesi Maserati MCXtrema, bir yarış otomobilinin tüm özelliklerini barındırırken 730 beygirlik gücüyle performansını gözler önüne seriyor. Maserati MCXtrema, yarış pistleri için özel üretildiğinden karayolu trafiğinde kullanılamıyor.

“Project24” ismiyle duyurulan ve gizemini koruyan Maserati MCXtrema, gerçek adıyla otomobil dünyasına hızlı bir giriş yapıyor. Özel otomobil, ilhamını ikonik Maserati MC20 modelinden alıyor. Spor otomobilin tamamı, İtalya’da üretiliyor ve Maserati’nin yeni döneminin bir başlangıcı sayılıyor. Maserati MCXtrema, yenilikçi yapısının yanı sıra Maserati Corse’nin mirasına sahip çıkarken, geçmiş ve günümüz arasında bir bağ kuruyor ve sıra dışı konsepti ile mükemmelliği vurguluyor. 

Dünya genelinde sadece 62 adet üretilen ve şimdiden tükenen Maserati MCXtrema, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir konsept sunarken, yarış tutkunlarının heyecanını üst düzeye taşıyor.

Bakan Kacır: "Elektrikli araçlarda yerlilik oranını yüzde 75’e çıkaracağız" Bakan Kacır: "Elektrikli araçlarda yerlilik oranını yüzde 75’e çıkaracağız"

Yarış arabası meraklılarının mükemmelliğe verdiği önem doğrultusunda üretilen ve ekstrem yarış tutkusunu harekete geçirmek için geliştirilen Maserati MCXtrema, şık tasarımı ve üstün performansıyla özel test sürüşlerinde dünyanın dört bir yanındaki pistleri fethetmeye hazırlanıyor.

Maserati MCXtrema, 18 Ağustos'ta, dünyanın en prestijli etkinliklerinden Monterey Car Week 2023 kapsamında California, The Quail'de tanıtılacak.

Editör: MURAT ÖZER