İstanbul Valiliği'nin düzenlediği programla 23 Nisan kutlandı... İstanbul Valiliği'nin düzenlediği programla 23 Nisan kutlandı...

Birleşmiş Milletler’in Filistin ajansı UNRWA’nın bazı personellerinin 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırılara karıştığı iddiası üzerine birçok ülke kuruma maddi desteği kestiğini açıkladı. Norveç’in Filistin temsilciliğinden yapılan açıklamada, “Bireylerin yapmış olabilecekleri ile UNRWA'nın neyi temsil ettiğini birbirinden ayırmamız gerekiyor” denildi.



Norveç’in Filistin temsilciğinden yapılan açıklamada, Norveç’in UNRWA’ya yönelik desteğinin süreceği ifade edildi. Açıklamada, “Gazze'deki durum felaket boyutundadır ve UNRWA buradaki en önemli insani yardım kuruluşudur. Norveç olarak UNRWA aracılığıyla Filistin halkına verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Filistin için uluslararası desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. UNRWA personelinin 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırılara karıştığına dair haberler son derece rahatsız edici ve eğer doğruysa tamamen kabul edilemezdir, Norveç UNRWA'nın konuya ilişkin soruşturmasını memnuniyetle karşılamaktadır. Tam bir şeffaflık bekliyoruz. Bireylerin yapmış olabilecekleri ile UNRWA'nın neyi temsil ettiğini birbirinden ayırmamız gerekmektedir. Kuruluşun Gazze, Batı Şeria ve bölgedeki on binlerce çalışanı yardımların dağıtılmasında, hayatların kurtarılmasında, temel ihtiyaç ve hakların korunmasında çok önemli bir rol oynamaktadır” denildi.

Editör: MURAT ÖZER