Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, başkent Bükreş yakınlarındaki Crevedia kasabasında bulunan akaryakıt istasyonunda meydana gelen patlamaların ardından bölgeyi ziyaret etti. Ciolacu, “Yarından itibaren ülkedeki tüm akaryakıt istasyonları denetlenecek ve kriterlere uymanlar derhal kapatılacak” dedi.



Romanya’da Cumartesi akşamı başkent Bükreş yakınlarındaki Crevedia kasabasında bulunan bir akaryakıt istasyonunda art arda 3 patlama meydana geldi. Patlamalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 58 kişi de yaralandı. Romanya Başbakanı Ciolacu, patlamadan etkilenenlerin ailelerini ziyaret etti.

"ÜLKEDEKİ TÜM AKARYAKIT İSTASYONLARI DENETLENECEK"

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ciolacu, “Patlamadan etkilenen herkese destek olmak için Crevedia'ya gittim. Hasarı değerlendireceğiz ve hükümetin yedek fonundan destek sağlayacağız.

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı" Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı"

Çok net olmak istiyorum; bu trajedinin doğrudan ya da dolaylı tüm suçluları, kim olduklarına ve hangi makamda bulunduklarına bakılmaksızın bedelini ödeyeceklerdir. Hukuk noktasından virgülüne kadar uygulanmalıdır. Yarından itibaren ülkedeki tüm akaryakıt istasyonları denetlenecek ve uygun olmayanlar anında kapatılacaktır. Mevzuat değişiklikleri gerekiyorsa, bunları bir kanun hükmünde kararname ile hızlı bir şekilde yapacağız” dedi.

Editör: MURAT ÖZER