19. Latin Grammy ödüllerinde 5 kategoride aday gösterilen başarılı İspanyol sanatçı Rosalía yeni albümü “El Mar Querer” ile müzikseverlerle buluştu. Barselona doğumlu sanatçının yayımladığı 2'nci albüm olan “El Mar Querer”in yapımcılığı Pablo Díaz-Reixa ile Rosalía işbirliğinde tamamlandı.

"DI MI NOMBRE" KLİBİ HENRY SCHOLFIELD İMZASI TAŞIYOR

Her şarkının adeta bir kitabın bölümlerini temsil ettiği albüm, hikayedeki kahramanın içinde bulunduğu toksik ilişkinin iniş ve çıkışlarını anlatıyor. Rosalía, vokal odaklı albümünü alkış ve parmak şıklatma sesleri ile süslerken elektronik müzik altyapısıyla destekliyor. İspanyol fotoğrafçı ve sanat direktörü Filip Custic tarafından hazırlanan albüm kapağı ve her bir şarkı için özel hazırlanan görseller, duygusal öğeleri vurgulayan farklı semboller içeriyor.

Mayıs ayının sonunda yayımlanan “Malamente” şarkısı 50 milyon dinlenmeyi aşmakla birlikte İspanya’da double-platinum seviyesine ulaştı. 30 Ekim’de yayımlanan “Di Mi Nombre” şarkısının klibi ise Dua Lipa ve Aluna George gibi isimlerle çalışan Henry Scholfield imzası taşıyor.

"YILIN ŞARKISI" VE "EN İYİ KLİP"

Geçtiğimiz Eylül ayında açıklanan 19. Latin Grammy ödüllerinde “Yılın Şarkısı” ve “En İyi Klip” gibi beş kategoriye aday gösterilen Rosalía, yılın en çok aday gösterilen kadın sanatçısı oldu. 2017 yılında düzenlenen Latin Grammy ödüllerinde ise “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödülüne aday gösterilmişti.

Editör: MURAT ÖZER