Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Kadın Kolları’nın çocuklar için 3 yıl önce hayata geçirdiği Kızılay Annesi projesinde; sanat, siyaset ve iş dünyasının ünlü kadınları bir araya geldi. 

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın başkanlığında yürütülen Kızılay Annesi projesinde, bu yılın teması ALS hastalığı olarak belirlendi. ALS Derneği iş birliği ile yapılacak çalışmalar kapsamında, hastalara iletişim kurmalarını sağlayan göz bilgisayarları alınacak. 

KIZILAY'IN ÜNLÜ ANNELERİNDEN ALS HASTALARINA TAM DESTEK

Maddi durumu yetersiz çocukların eğitimlerine katkı sağlamak için bir araya gelen gönüllü Kızılay Anneleri’nin bu yılki buluşması Raffles Hotel’de gerçekleşti. Sunuculuğunu Aşkım Kapışmak’ın yaptığı geceye; İstanbul Milletvekili Belma Satır, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Emel Sayın, Demet Akalın, İpek Açar, Berrin Zorlu, Zahide Yetiş, Aslı Hünel, Siren Ertan, Öznur Yakın, Zeynep Toker, İvana Sert, Gül Ergi gibi iş, sanat ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri katıldı. 

"TÜRK KADINI CESUR OLDUĞU KADAR MERHAMETLİDİR"

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kara Fatma’yı örnek vererek “Türk kadını cesur, cesur olduğu kadar merhametlidir. Yıllar geçse de değişmeyen bu gerçeği gösteren siz değerli hanımefendilere Kızılay’a verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum,” diye söyledi.

"ANNENİN OLDUĞU YERDE SEVGİ OLUR, MERHAMET OLUR, ŞEFKAT OLUR"

Projeye destek verenlere teşekkür eden Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, “Annenin olduğu yerde sevgi olur, merhamet olur, şefkat olur. Kızılay Annesi projesine destek veren değerli kadınlar üç yıldır ülkenin dört bir yanındaki çocukları bu sevgi ve şefkatle kucaklıyor; geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor,” şeklinde konuştu.

"SEVGİLİ KIZILAY ANNELERİ İYİ Kİ VARSINIZ"

İstanbul Şube Kadın Kolları Başkanı Zerrin Menteşeoğlu da, “İstanbul Şube Başkanlığı’mızın öncülüğünde, kadın kolları olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kızılay Annesi projesi kapsamında oluşturduğunuz fon sayesinde pek çok ihtiyaç sahibine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kızılay Anneleri sayesinde ulaştığımız ihtiyaç sahiplerimizin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sevgili Kızılay anneleri iyi ki varsınız,” diye konuştu. 

Editör: MURAT ÖZER