Sanatla Randevu, sanat ve tarihin derinliklerini keşfettirmeye devam ediyor. 23-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Belgrad gezisi, unutulmaz bir tarih ve kültür yolculuğuna dönüştü. Şehrin sokakları ve göz kamaştırıcı manzaraları, katılan sanatseverlere benzersiz bir deneyim yaşattı.

Sanatseverleri buluşturan sergi: "Aida Mahmudova - Bir Rüya Açılır" Sanatseverleri buluşturan sergi: "Aida Mahmudova - Bir Rüya Açılır"

SANAT VE GEZİ TUTKUNLARINA BELGRAD SERÜVENİ

Sanatla Randevu, 23-25 Ekim tarihleri arasında düzenlediği Belgrad gezisiyle, katılımcılarına sanat şöleni yaşattı. Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihi mirasının önemli bir parçası olan ve "Beyaz Şehir" olarak ünlenen Belgrad, sanatseverler için muhteşem bir keşif fırsatı oldu. 

BEYAZ ŞEHİR BELGRAD'DA SANAT VE HAUSER'IN MÜZİĞİ BULUŞTU!

Ayşe Kaynarcalı’nın koordinatörlüğünde hazırlanan gezinin en çarpıcı durağı dünyaca ünlü Hırvat çellist Hauser'ı ‘ın konseri oldu. Hauser, "A Rebel with a Cello" adlı dünya turu kapsamında verdiği konserde klasik, pop ve rock müziğini ustalıkla birleştirerek izleyicilere unutulmaz bir müzikal deneyim yaşattı. Repertuarında romantik parçaların yanı sıra Caruso ve Titanik gibi kült şarkılara da ver veren Hauser, Sanatla Randevu katılımcılarına benzersiz bir müzik şöleni sundu. 

SANATLA RANDEVU DÜZENLEDİĞİ BELGRAD GEZİSİ İLE ŞEHİR KEŞFİNE ÇIKTI...

“Sanat iyileştirir, sanat birleştirir” mottosuyla her ay planladığı etkinliklerle benzersiz deneyimler yaşatan Sanat Randevu, gezi sırasında katılımcılarına Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlere, eski Yugoslavya'nın izlerine, Tuna ve Sava nehirlerinin büyüleyici kavşağında bulunan şehirde Kale Meydanı ile tarihi Belgrad Kalesi gibi önemli noktaları keşfetme imkânı sundu. 

Gezi sırasında, ünlü mucit Nikola Tesla'nın kişisel eşyalarının sergilendiği müzeyi de ziyaret eden katılımcılar, müzede yer alan Tesla'nın 160 bin belge ve 5 bin 700 kişisel eşyası ve yaşamına dair bilgiler edindiler. 3 gün süren gezi, Belgrad'ın en ünlü caddelerinden biri olan Knez Mihailova Caddesi'ne uğrayarak sonlandı. Sanatla Randevu; Belgrad gezisiyle sanat ve tarih severleri bir araya getirerek, unutulmaz bir deneyime daha imza attı.

Editör: MURAT ÖZER