Sanatçı  Özkan Uğur için, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin ardından Taksim Camii’nde cenaze namazı kılındı.

EKREM İMAMOĞLU - MEHMET NURİ ERSOY - FUAT GÜNER - MAZHAR ALANSON 

Özkan Uğur'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından, toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü. 

ALİŞAN UĞUR - AYSUN ASLAN UĞUR

MFÖ grubu üyelerinden müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, 69 yaşında tedavi gördüğü hastanede Cumartesi günü hayatını kaybetmişti. Kanseri yenen ancak hastalığın yeniden nüksetmesiyle hayata gözlerini yuman usta isim için Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenledi. Törenin ardından Özkan Uğur, Taksim Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazede Uğur’un ailesini, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile sanatçı dostları, siyaset dünyasından isimler ve sevenleri yalnız bırakmadı. Kılınan namazın ardından, usta ismin Türk bayrağına sarılı tabutu alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı. Uğur’un cenazesi toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü.  

IŞIN KARACA

Camiye gelen Işın Karaca, "Asla unutmayacağımız inanılmaz bir ikon hepimiz için. Benim için çok kıymetli, birlikte çalıştığım, benim bu kadar iyi vokal yapabilmem, teknik öğrenebilmem onun belki inadı, sevgisi, sabrı. Çok özel bir insan kaybettik. Dün bir arkadaşım dedi ki, benim onunla artık tanışma şansım bitti ama hiçbir zaman unutulmayacak. Gerçekten de böyle" şeklinde konuştu.

Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti Bakan Yusuf Tekin, öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti

GÜLBEN ERGEN: "ÇOK ÖZLEYECEĞİZ YERİ HİÇ DOLMAYACAK" 

Gülben Ergen ise, “Çok üzgünüz, buradaki herkes ne kadar üzgünse, toplumun her kesiminden, her yaş grubundan, her meslekten insanı gördünüz. Özkan’ı nasıl bir acıyla, nasıl bir hasretle uğurluyoruz. Çok özleyeceğiz, yeri hiç dolmayacak. Enerjisi, beden dili, oyunculuğu, sesi, müziği, sahnedeki tavrı, sıcaklığı, dostluğu, mütevazılığı.Özkan, anlatılmaz yaşanır" ifadelerine yer verdi.

TEOMAN: "HEPİMİZ ONA SON GÖREVİ YAPMAYA GELDİK"

Teoman ise, “Özkan ağabey çok önemli bir figürdü. Hem kişiliğiyle, hem müzisyenliğiyle, hepimiz çok üzgünüz. Burada bir sürü kişi gelecek zaten. Hepimiz ona son görevi yapmaya geldik" dedi. 

Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de, “Uğur ağabey bizim sevdiğimiz ve birebir de temaslarım olan da bir insandı. Allah rahmet eylesin. Ailesine, yakınlarına, sanatçı dostlarına başsağlığı diliyorum.Çok erken kaybettik. Çok da mücadele etti. Takdiri ilahi. Buraya kadarmış. Hepimizin başı sağolsun" diye konuştu.

MAZHAR ALANSON 

Mazhar Alanson ise,  "Herkes ne hissediyorsa, onu hissediyorum" dedi.  Özkan Uğur'un cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.  (DHA)

Editör: MURAT ÖZER