Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.



Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kardeş ülke Azerbaycan’da bulunan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Bakan Yaşar Güler görüşmede, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını da iletti” denildi.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI'NA ZİYARETTE BULUNDU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Bakü'de Fahri Hıyaban'a gitti.

Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek Kamu görevlerini askıya alan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e destek

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabrine çelenk bırakan Güler'in sonraki durağı 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Şehitler Hıyabanı ve Bakü Türk Şehitliği oldu.

Şehitlikleri ziyaret eden Güler, saygı duruşunda bulundu; Türk Şehitliği'ndeki temsili mezarlara karanfil bıraktı.

Güler, daha sonra Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nı ziyaret etti. Güler'in tören alanına gelişinde ordu bandosu tarafından Mehter Marşı çalındı. Ulusal marşların çalınmasının ardından tören birliğini selamlayan Güler, ardından şeref defterini imzaladı. Törenden sonra Güler ile Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov bir araya geldi. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER