Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin taciz ateşiyle şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale'nin (27) cenazesi, memleketi Sivas'a getirildi.



Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale’nin cenazesi, askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi. Şehit için Nuri Demirağ Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Törene; Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Ak Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, şehidin babası Kenan ve annesi Emine Lale ile ağabeyi Yasin, kardeşi Serkan Lale ve kız kardeşi Zümrüt Alma ile askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı.



Kız kardeşi Zümrüt Alma'nın karşılama sırasında şehit ağabeyinin askeri üniformasını giydiği görüldü. Şehidin annesi Emine Lale'yi, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy teselli etmeye çalıştı. Havalimanındaki karşılama sonrası cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, morga kaldırıldı.

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı" Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı"

Şehit Özkan Lale’nin cenazesi, ikindi vakti Yukarı Tekke Mezarlığı Ayyıldız Camisi'nde kılınacak namazın ardından Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek. 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz ateşinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale için ikindi namazı sonrası Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Ayyıldız Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Cenazeye Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, şehidin babası Kenan, ağabeyi Yasin, kardeşi Serkan Lale ile yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namazın ardından, babası Kenan Lale, kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarıldı.

Cami avlusunda bir süre askerlerin omuzlarında taşınan Şehit Uzman Çavuş Lale'nin cenazesi daha sonra top arabasına konuldu. Ardından Garnizon Şehitliği'ne götürülen şehidin cenazesi, dualar eşliğinde toprağa verildi. (DHA) 

Editör: MURAT ÖZER