Beşiktaş Kulübü başkan adaylarından Serdal Adalı, “Benim için '23 gün kala aday oldu' dediler. Ama unuttukları şey şuydu, benim son 13 senedir hep burada olduğumdur. Buna karşın ben seviyeyi düşürmemek adına bir günden bir güne dönüp 'Peki siz 20 senedir neredeydiniz' diye sormadım bile. Ayrıca benim karakterim, bir şeyler kötü gitsin de camia ve takım zora düşsün diye pusuda beklemek değildir” dedi.

"PEKİ SİZ 20 SENEDİR NEREDEYDİNİZ?"

Beşiktaş Kulübü’nün 35’inci başkanını seçeceği ve BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen kongrede adaylardan Serdal Adalı, oy verme işleminin öncesinde açıklamalarda bulunarak; "Ben bu kürsüye ilk defa gelmiyorum. 2013'te 'İhtiyaç var, gel' dediler geldim. Beşiktaş için aday oldum. 2019'da 'Yüreği olan varsa çıksın' dediler, gözümü kırpmadım. Bugün yine 'Beşiktaş'ın ayağa kalkması lazım' dediler, gerisi teferruattır dedim ve işte karşınızdayım" dedi.

BJK Emlakjet Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede Adalı, adaylığını açıkladıktan sonra birçok algı oyunuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu saldırılara ortalığı germemek için cevap vermedim. Bu tür cevapların yerinin genel kurul olduğunun bilincindeyim. Az konuşmak, öz konuşmak ve doğruyu söylemek benim prensibimdir. Benim için '23 gün kala aday oldu' dediler. Ama unuttukları şey şuydu, benim son 13 senedir hep burada olduğumdur. Buna karşın ben seviyeyi düşürmemek adına bir günden bir güne dönüp 'Peki siz 20 senedir neredeydiniz' diye sormadım bile. Ayrıca benim karakterim, bir şeyler kötü gitsin de camia ve takım zora düşsün diye pusuda beklemek değildir. Şahit olduğunuz gibi bana önce şunun, sonra da bunun devamı dediler. O da tutmayınca bu camiaya asla yakışmayacak söylemlerle hakaretlerine devam ettiler. Bunları yaparken koca Beşiktaş camiasına zarar verdiklerinin farkında dahi olmadılar. Zaman ilerledikçe de kimin, neyin devamı olduğunu hepiniz gördünüz, anladınız. Katıldığı yayınlarda hakkımda çok güzel şeyler söyleyen sevgili Hasan abim ise maalesef, çevresinde bu işleri yapan kişileri durdurma ihtiyacı dahi duymadı. Bu çirkinlikleri engellemedi. Yine de canı sağolsun. Allah sizlerden de razı olsun ki, bu algı çalışmaları sayenizde hiç bir karşılık bulmadı."

"BİR YERE GİDİYORSAM FUTBOLCUYU ALIR GELİRİM, TRANSFER SELFİELERLE YAPILMAZ”

Hasan Arat: "Antrenör konusunda acele etmeyeceğiz" Hasan Arat: "Antrenör konusunda acele etmeyeceğiz"

Adalı, en büyük planının futbol takımı üzerinde olduğunu anlatarak, "Öncelikli işimiz futbol takımımızı ayağa kaldırmak. İçinde bulunduğumuz bu durumu hiçbir Beşiktaşlı kabul edemez. Taraftarlarımız bu üzüntüyü yaşayamaz. Çocuklarımız Beşiktaş'tan uzaklaşamaz. Artık kaybedecek tek bir dakikamız bile kalmamıştır. Gereken çalışmalar hızlıca yapılacak, yapılmaya da başlandı. Sezonun kalanı olabilecek en iyi şekilde tamamlanacak. Önümüzdeki sezona da şampiyonluğun en büyük favorisi olarak başlayacağız. Transfer öyle kurgu resimlerle, selfielerle yapılmaz. Koskoca Beşiktaş, böyle şeylere ihtiyaç duymaz. Seçim çalışmalarımız sırasında hep söyledim, ben böyle bir şeye asla tenezzül etmem. Bir Beşiktaşlı olarak kimsenin de ayağına gitmem. Bir yere gidiyorsam da o futbolcuyu alır gelirim" diye konuştu.

“HİÇ BİR YERE BORCUMUZ KALMAYACAK. BEN BUGÜNE KADAR YAPAMAYACAĞIM HİÇ BİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİM”

Gayrimenkul projesinin rakibi Arat tarafından değersizleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Serdal Adalı, "Üzülerek görüyorum ki, yine 'bu onun projesi, şunun projesi' demeye başladılar. Beşiktaş’ın kurtuluşu dediğimiz projeyi değersizleştirmek için ellerinden gelen ne varsa yaptılar. Sırf bu projeyi engellemek adına, Emlak Konut yetkililerini arayıp, bu izinleri nasıl verdiklerini sordular. Vakit kaybetmeden protokole imza atan mal sahiplerini aradılar. İmzaların kendilerine ait olup olmadığını sordular. Kafalarını karıştırmaya hatta vazgeçirmeye bile çalıştılar. 'Tapuda şerh var' dediler, 'Ortaklar arasında problem var' dediler. Bu proje Beşiktaş'ın projesi dememe rağmen projeyi değersizleştirmek için ellerinden ne geliyorsa yaptılar. Ben bugüne kadar sizlere yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim. Ayakları yere basmayan hiçbir projeyi sizlerle paylaşmadım. Tüm bunlara rağmen inşallah biz bu projeyle Beşiktaşımıza tarihi bir tapu daha kazandıracağız. Allah izin verirse, bu proje bittiğinde ne bankalara bir kuruş borcumuz kalacak, ne de devletimize borcumuz olacak. Bu projenin hayata geçmesini, borçlarımızın kapanmasını istemiyor musunuz?" diyerek iddialı konuştu.

Editör: MURAT ÖZER