Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik yapılacak harekata ilişkin "Hazırlıkları yaptık, harekat planlarımızı tamamladık, gereken talimatları verdik. Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti, ‘belki bugün, belki yarın’ denecek kadar yakındır. Hem karadan hem de havadan bu harekatı yürüteceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da düzenlenen 29'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan bugünlere milletin sayesinde geldiğini, milletin AK Parti döneminde bir asra yaklaşan Cumhuriyet tarihinin en az kuruluş yıllarındaki kadar önemli gelişmelere şahitlik ettiğini söyledi. AK Parti’nin her mücadeleden alının akıyla çıktığını, Türkiye’nin demokrasi ve ekonomide hapsedildiği geri kalmışlık zincirini yine AK Parti ile kırmayı başardığını kaydeden Erdoğan "Kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayışı ülkemizden kazıyıp attık. Darbe ve cunta teşebbüsleri, karşısında milletimizi buluyor artık. Sırtını millete değil de başka güçlere dayayan herkes tepe taklak yuvarlanıyor. Ekonomi üzerinden yazılan felaket senaryolarını bozuyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler bize Türkiye olarak, özellikle Türkiye ortak paydasında buluşan herkesle birlikte yürümemiz gerektiğini gösteriyor" dedi.

'SAYIN BAHÇELİ'YE GEÇMİŞ OLSUN'

Erdoğan, Cumhur İttifakı çatısı altında MHP ile 15 Temmuz gecesinden beri yürüttükleri çalışmaların memnuniyet verici şekilde sürdüğüne dikkat çekerek, "Önümüzdeki dönemde MHP ile kapsamlı ve yakın şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Sayın Bahçeli’ye 'geçmiş olsun' dileklerimi şahsım katında AK Parti adına iletmek istiyorum" diye konuştu.

'BEYFENDİ BÖYLE İSTEDİ' DİYENLER VAR'

Erdoğan, AK Parti’nin 7. Olağan Kongre sürecini başlattığını belirterek, "Kongre sürecinde şekillenecek yeni teşkilat yapımız önümüzdeki dönemde AK Parti’nin sürükleyici gücü olacaktır. Milletimiz bize destek ve oy vermek zorunda değildir. Biz milletimizin gönlünü kazanarak bunu sağlayacağız. AK Parti'nin kendisine sağladığı güçle 'millete tepeden bakma' zihniyeti partimizin çatısı altında yeri yoktur. Parti yönetiminden ülke yönetimine kadar her bir arkadaşımız kendisine verilen vazifeyi layıkıyla yerine getirmekle görevlidir. Kimsenin görevini yerine getirmeyip, bir üste özellikle şahsıma havale etme kolaycılığına kaçmaya hakkı yoktur. Bu bizi ciddi manada üzüyor. 'Beyefendi böyle talimat verdi, efendi böyle istedi.' Bizim haberimiz yok. Bunun istismarını yapanlar var. Bunları buradan duyuruyoruz. Bunların hepsi maalesef fırsatçılıktır. Bu fırsatlara imkân vermeyeceğiz. Hep birlikte işimizi en iyi şekilde yapacak bunun için gereken sorumlulukları üstleneceğiz" dedi.

‘ŞAHISLAR GELİP GEÇER, BU DAVA BAKİDİR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin medeniyetimizin takipçisi ve taşıyıcı olduğunu böyle bir anlayışla siyaset yapmanın çok büyük sorumluluk yüklediğini vurgulayarak, "Yükümüz ne kadar ağır olursa olsun kardeşlerimiz seferin de tahammülün de içimizde olduğunu unutmayan bir bilinçle davamıza sıkı sıkıya sarılmakta kararlıyız. AK Parti saflarına katılan her anlayıştan insanımızı bu büyük medeniyet davamıza ortak etmekle mükellefiz. Pusulası olmayan bir gemi, rotası olmayan bir uçak nasıl kaybolup giderse, medeniyet davası olmayan toplum da aynı akıbete mahkumdur. Türkiye’yi geçmişinden ve özünden koparma gayretlerinin amacı budur. Kimliksiz, köksüz, hazan yaprakları gibi rüzgarda sürüklenen bir millet haline gelmemizi bekliyorlar; ama buna fırsat vermeyeceğiz. Ne kadar güçlü eserse essin, kendimizi bu yıkıcı rüzgarın akışına bırakmayacağız. Türkiye bölgenin de dünyadaki medeniyet davasının da öncüsüdür. Bu konuda kararlıyız. Asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

'AK PARTİ'NİN KAPISI HERKESE AÇIKTIR'

Erdoğan, aşılamaz sanılan korku deryalarını geride bıraktıklarını belirterek, "Fitne odakları bizi yıldırmasın. 'Ancak inananlar kardeştir' düsturuyla yolumuza devam edeceğiz. Hedeflerimize ulaşmak üzere çıkacağımız yolculuk için sabahı bekleyemeyiz. Bugün de davamızın zafere ulaşacağı konusunda en küçük bir şüphemiz bulunmuyor. 7'nci büyük kongremiz bu davetin bir zemin olacaktır. AK Parti’nin kapısı bu büyük medeniyet davamızın heyecanını paylaşan herkese sonuna kadar açıktır. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz en büyük gücümüzdür. Adalet duygumuza, ahlakımıza, ülkemize hizmet aşkımıza sahip çıktığımız sürece kimse milletimizle aramıza giremez. Türkiye’yi başka türlü dize getiremeyeceklerini görenler tüm güçleriyle AK Parti'nin üzerine yükleniyor. Şahıslar gelip geçer; ama bu dava ilanihaye bakidir. Bu kadro tek yürek, tek bilek olduğu müddetçe ne dışarıdan ne içerinden hiçbir güç bizi hedeflerimize doğru yürümekten alıkoyamaz. Biz bu ülkenin dünüydük, bugünüyüz. İnşallah yarını da olacağız" şeklinde konuştu.

'YÜZDE 50, YENİ SİSTEMİN OMURGASIDIR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkeye kazandırarak Türkiye tarihinde ilk defa bu denli kapsamlı bir değişimi milletin desteği ile gerçekleştirdiklerini kaydetti. Erdoğan, şöyle dedi:


"Birinci yılını geride bıraktığımız sistemin çok uzun yıllar boyunca ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacağına inanıyorum. Bu vesileyle son günlerde yaşanan anlamsız bir tartışmaya son noktayı koymak istiyorum. Cumhurbaşkanının seçilme oranının yüzde 50’den yüzde 40’a düşürülmesiyle ilgili ne düşüncemiz ne niyetimiz ne planımız ne de çabamız söz konusudur. Bu tür atıfta bulunanlar aynaya baksınlar. Biz bir şeyi kayda geçirdiğimiz zaman o iş bitmiştir. Bu bir borç gibidir, kime millete. Yüzde 50 seçilme yeterliliği yeni sistemin adeta omurgasıdır ve bu iş bitmiştir. Türkiye’de hiç kimsenin millete zulüm etmemesi için bu oranı korumanın doğru olduğuna inanıyoruz. CHP buradan kendine bir şey çıkarmaya çalışıyor. Sana buradan bir şey çıkmaz ve kemik de düşmez. Yüzde 50 sınırının konulması rastgele bir tercih değil gayet bilinçli ve vazgeçilmez bir kriterdir. Bu tartışmayı bir daha açılmamak üzere kapatıyoruz."

Yasal Bilgilendirme

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur

Editör: MURAT ÖZER