CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin, "Ne darbesi kardeşim. Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bunlar akıllarını peynir ekmekle yemişler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, iktidarın Türkiye'yi yönetemediğini savundu. Kılıçdaroğlu, yapay gündemle toplumun meşgul edildiğini söyleyerek, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu ülkeyi kim yönetiyor, kim sorumlu. Özellikle AK Parti'ye geçmişte oy vermiş şimdi kafası karışık olan vatandaşlarıma seslenmek istiyorum; Türkiye'nin gidişinden memnunsan alkışla, değilsen bu kardeşini dinleyeceksin" dedi. Kılıçdaroğlu, kürsüden AK Parti ile CHP'nin kongresinden çekilen iki fotoğrafı göstererek, "Bu AK Parti'nin bu da CHP'nin kurultayı. Bu tabloyu AK Partili, MHP'li kardeşlerim içlerine sindiriyorsa bir şey demiyorum. Bu tabloda hangisi örnek, vatandaşa? Sözüm sözdür; bu ülkeye mutlaka adaleti getireceğim" diye konuştu.

'KENDİNİZE 'BİLİM KURULU' DEMEYİN'

Kılıçdaroğlu, Koronavirüs Bilim Kurulunu eleştirerek, "Bir de Bilim Kurulu var. Kendinize 'Bilim Kurulu' demeyin. Ne dedikleri, söyledikleri belli değil. 4 Nisan itibarıyla ABD'yi geçtik. Dün 193 kişi hayatını kaybetti. Bunlar da resmi rakamlar. Orada oturanların hiçbirisinin bilimle ilgisi yoktur. Senin koyduğun kurallara siyasi iktidar uymazsa, 'benim bir onurum var, bilimsel alt yapım var' diyeceksin. Oturmuşlar oraya ne dediğini bilmiyor, sağlık bakanı ayrı telden çalıyor" ifadesini kullandı.

'BAHÇELİ YOKSULLUĞUN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYAN KİŞİDİR'

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Bahçeli bütün bu yoksulluğun değirmenine su taşıyan kişidir. Kayseri'de handa dükkanlar var. Geçen yıl 9 bin 380 lira kira ödeyen esnaftan bu yıl 20 bin 332 lira kira istiyor. Ne oldu da bu kadar büyük bir zam yapıyorsunuz? Sandık gelecek CHP'ye oy vereceksin. O paraların tamamını sana iade edeceğim. 2020 yılında 99 bin esnaf iflas etti. Koltuk insanı büyütmez insanı büyüten akıldır. Koltuğa oturdun kendini vazgeçilmez görüyorsun" dedi.

'EMEKLİLER DÜNYANIN NERESİNDE DARBE YAPTI?'

Kılıçdaroğlu, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye ilişkin ise "Montrö Sözleşmesi dolayısıyla emekli amiraller açıklama yaptı, mal bulmuş mağribi gibi 'darbe' diyorlar. Ne darbesi kardeşim? Esnafın derdi dile gelmesin, işsizlik sorunu konuşulmasın, çiftçi sorunuyla baş başa kalsın; 'milletin dikkatini bir yere çekelim' koro halinde. Kalkıyorsun vay efendim nasıl olur bu? Yok kardeşim geçti onlar. Kimse yemiyor artık bu numaraları, millet de yemiyor. Emekliler dünyanın neresinde darbe yaptı? Bunlar akıllarını peynir ekmekle yemişler" ifadelerini kullandı. 

Yasal Bilgilendirme

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER