2019 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı Obel Cıvata 29. Ege Rallisi'nde birinci gün heyecanı tamamlandı.

62 otomobil 124 sporcunun katılımı ile Euphoria Aegean Resort & Spa’dan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Obel Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Tugan Nacaroğlu, DAP Yapı Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Çavuşoğlu’nun katılımıyla verilen sembolik startla 1. gün başladı. Beyler 1 etabı ve Beyler 2 etapları geçildikten sonra DAP Yapı’nın Seyirci Özel Etabı ile Obel Cıvata 29. Ege Rallisi’nin ilk günü tamamlandı.

OBEL CIVATA 29. EGE RALLİSİ'NDE BİRİNCİ GÜN HEYECANI TAMAMLANDI 

Sporcular; günün ilk etabı Beyler 1’de seyir zevki yüksek anları geride bırakırken, yoğun yağışın etkisi altında mücadeleye devam ettikleri Beyler 2 etabında kıyasıya bir rekabet yaşandı.

Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği, DAP Yapı’nın sponsorluğunda Sığacık’ta gerçekleşen Seyirci Özel Etabı; otomobil tutkunları ve ralli meraklılarına görsel bir şölen sundu. Türkiye’nin en başarılı pilotlarının hükmettiği otomobillerden yükselen sesler, festival tadında geçen etaptaki coşkulu kalabalığın alkışlarına karıştı.

Genel klasmanda Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi ilk günün ardından birinci durumda yer alırken, geçen senenin Türkiye Ralli Şampiyonu Burak Çukurova ve Co-Pilotlar Şampiyonu Vedat Bostancı ikinci, Deniz Fahri – Bahadır Gücenmez ikilisi ise üçüncü oldu.

Obel Cıvata 29. Ege Rallisi, 14 Nisan Pazar günü koşulacak 6 etapla tamamlanacak. Ralli’nin son gününde Çatalca, Maden, Gödence köylerinin içinde olduğu Zafer Vatansever, İbrahim Talda ve Euphoria Aegean Etapları ile yarış heyecanı doruğa ulaşacak. Servis alanındaki finiş podyumunda son bulacak organizasyon, Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve Zafer Vatansever Ralli Kupası'na puan verecek.

Editör: MURAT ÖZER