Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Macaristan Tarım Bakanı Istvan Nagy ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Macaristan Tarım Bakanı Istvan Nagy'nin görüşmesinde, Türkiye'nin ve uluslararası kuruluşların Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılması yönündeki çalışmaları, Türkiye ile Macaristan arasında tarım ve ormancılık alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular ele alındı.

Bakan Yumaklı, Türkiye'nin Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasına önem verdiğini ifade ederek, bu çabaların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde artarak süreceğini belirtti. Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilere de değinen Bakan Yumaklı, her iki ülkenin karşılıklı çabalarıyla tarım ve ormancılık alanlarındaki iş birliğinin daha iyi noktalara gelebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü...

Macar Bakan Nagy de Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel ve taşkınlar dolayısıyla Bakan Yumaklı'ya 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devam etmesinin önem taşıdığını vurgulayan Nagy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin çabalarının değerli olduğunu kaydetti. (DHA)

Editör: MURAT ÖZER