Rus Bakan Yardımcısı Ivanov, 2 ay gözaltında kalacak... Rus Bakan Yardımcısı Ivanov, 2 ay gözaltında kalacak...

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Kate Cox isimli hamile kadına sağlık gerekçesi sebebiyle kürtaj olması için dün Eyalet Mahkemesi tarafından geçici izin verilmişti. Teksas Yüksek Mahkemesi, kürtaj iznini durdurduklarını açıkladı.

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan 31 yaşında Kate Cox isimli 20 haftalık hamile kadın, fetüsünde ölümcül anormallik bulunması sebebiyle eyalette yasak olmasına rağmen kürtaj izni için mahkemeye başvurmuş ve dün mahkeme tarafından geçici kürtaj izni almıştı. Karara tepki gösteren  Eyalet Savcısı Ken Paxton, dün yaptığı açıklamada kürtajın uygulanması durumunda mahkeme kararının hiçbir hastane ve sağlık görevlisini korumayacağını belirtmişti.

Eyalet Savcısı Paxton’un açıklaması sonrası dün Teksas Yüksek Mahkemesi açıklama yaparak, “Esasa bakılmaksızın, Mahkeme idari olarak bölge mahkemesinin kararını durdurmaktadır” ifadelerine yer verdi. 

MOLLY DUANE: “İNSANLAR MAHKEMELERDE SAĞLIK HİZMETİ İÇİN YALVARMAMALI”

ABD merkezli Üreme Hakları Merkezi isimli sivil toplum kuruluşu durdurma kararı ile ilgili olarak, “Bu gece geç saatlerde Teksas Yüksek Mahkemesi, ciddi hamilelik komplikasyonları yaşayan Dallaslı Kate Cox'un sağlığını ve gelecekteki doğurganlığını korumak için kürtaj yapmasına izin veren bir alt mahkeme kararını geçici olarak durdurdu. Mahkeme, konuyu değerlendireceklerini ve davayı değerlendirmek için daha fazla zamanları olana kadar alt mahkemenin kararını erteleyeceğini söyledi” dedi.

STK'nın avukatı Molly Duane, Kate Cox’ın doktorları tarafından kürtaj işleminin gerekliliğine dikkat çekerek, “Acil tıbbi bakımdan bahsediyoruz. Kate zaten 20 haftalık hamile. Bu nedenle insanların mahkemelerde sağlık hizmeti için yalvarmalarına gerek kalmamalı” ifadelerini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER