ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakerelerin sürdüğünü belirterek, “Yakında İran ile bir anlaşma görebiliriz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Air Force One uçağında, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. İran’da rejimi değiştirdiklerini öne süren Trump, “Daha önce kimsenin muhatap olmadığı farklı insanlarla muhatap oluyoruz. Tamamen farklı bir grup. Bu nedenle bunu rejim değişikliği olarak değerlendiririm” ifadelerine yer verdi.

Trump, ABD'nin önerdiği 15 maddelik ateşkes planına İran'ın yanıt verip vermediğine ilişkin soruyu, “Verdiler. Bize maddelerin çoğunu verdiler. Neden vermesinler ki?” diye yanıtladı.

İran Meclis Başkanı Bakır Kalibaf: "ABD kara saldırısı planlıyor"
İran Meclis Başkanı Bakır Kalibaf: "ABD kara saldırısı planlıyor"
İçeriği Görüntüle

Trumptan Gazze Plani Aciklamasi 948943 281755 (1)

İran ile müzakerelerin sürdüğünü ve çok iyi ilerlediğini kaydeden Trump, “Yakında İran ile bir anlaşma görebiliriz. Anlaşma sağlanamaması da mümkün” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Trump, İsrail basınına yaptığı açıklamada ise ABD'nin İran petrolüne el koyabileceğini ve Hark Adası'nı ele geçirebileceğini söyledi. “ABD, Hürmüz Boğazı'nın kontrolünü ele geçirecek mi?” sorusuna Trump, “Evet. Şu anda oluyor” yanıtını verdi.

Sanal medya hesabından da paylaşımda bulunan Trump, “İran'da büyük bir gün. Uzun süredir peşinde olunan birçok hedef; dünyanın en iyisi ve en ölümcülü olan muhteşem ordumuz tarafından etkisiz hale getirildi ve imha edildi” ifadelerine yer verdi.