Türkiye'nin, Gazze'deki siviller için tıbbi ve insani yardımlarını taşıyan 1 askeri kargo uçağı daha sabah saatlerine Ankara'dan hareket etti



Türkiye'den Gazze'ye insani yardımların gönderilmesine devam ediliyor. Çoğunluğu tıbbi yardımlardan oluşan insani yardım malzemelerini taşıyan 1 A400M tipi askeri kargo uçağı daha bu sabah saatlerinde Etimesgut ilçesindeki 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan hareket etti.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gazzeli kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu insani yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmaya devam ediyoruz. Hava Kuvvetlerimize ait bir uçak daha yardım malzemelerini Mısır'a ulaştırmak üzere hareket etti" denildi. 

BAKAN KOCA: "YARDIM UÇAĞI SAYISI 6'YA ÇIKTI"

İstanbul Valiliği'nin düzenlediği programla 23 Nisan kutlandı... İstanbul Valiliği'nin düzenlediği programla 23 Nisan kutlandı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'ye bugün 2 uçak dolusu daha yardım malzemesi gönderileceğini açıkladı.

Bakan Koca, "Gazzeli hastalara yardım amacıyla 2 uçak daha Mısır'a doğru yola çıkıyor. Bu 2 uçaktaki yardımlar ağırlıklı olarak jeneratörler ve tıbbi malzemelerden oluşuyor. Yardım uçağı sayısı şu an 6'ya ulaştı. Yardımlarımızı sürdüreceğiz. İmkanları Gazzeli hastalarımızla buluşturmak için girişimlerimiz aciliyetle devam ediyor" dedi.

Editör: MURAT ÖZER