Tarih kokan ve yepyeni bir mağazacılık deneyimi sunan, mağaza-müze-eczane temalı “Atelier Rebul Heritage Storeözel bir davetle Galataport Paket Postanesi’nde açıldı. Dekorasyonunda Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün imzası olan mağaza, büyük beğeni topladı.

PERVİN ERSOY

Rebul Eczanesi kurucusu Jean Cesar Reboul ile genlerine leyen Fransız zarafetini hem ürünlerine hem de mağaza konseptine taşıyan Atelier Rebul, bir ilke imza attı ve Atelier Rebul Heritage Store’un kapılarını açtı.

Hikayesi 1895 yılında Pera’da başlayan ve o andan itibaren formülleriyle şifaya, notalarıyla koku tarihine imza atan Rebul Eczanesi, “Atelier Rebul Heritage Store” ile yeniden canland. Bu özel mağaza, Galataport İstanbul’un 100 yılı aşan Tarihi Paket Postanesi’nde mağaza-müze-eczane temasıyla kapılarını açtı.

REVNA DEMİRÖREN - ERDOĞAN DEMİRÖREN

19. yüzyıldan 21. yüzyıla eşsiz bir yolculuk sunan yepyeni mağazanın dekorasyonu Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün imzasıyla karşımıza çıkıyor.

ALARA KOÇİBEY

Atelier Rebul Heritage Store’da, bir asırdan fazla süredir arşivlerde saklanan değerli formüller, fotoğraflar, evraklar ve antika şişeler sergilenirken, kişiye özel hazırlanan ürün hizmetiyle eczane ruhu tam anlamıyla yaşatılıyor.

RALPH RADTKE - NESLİHAN ŞEN

Atelier Rebul Heritage Store’un açılışı, Rebul Şirketler Grubu Co-Ceo’su Nüket Filiba ve Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün ev sahipliğinde özel bir davetle geçekleştirildi.

SERDAR GÜLGÜN - NÜKET FİLİBA

ÜNLÜ İSİMLER ATELIER REBUL’ÜN TARİH KOKAN

YENİ MAĞAZASINDA BULUŞTU

Pervin Ersoy, Revna Demirören, Erdoğan Demirören, Alara Koçibey, Altın Mimir, Begüm Kıroğlu, Sibel Gülgün, Bilge Kuru, Ebru Akel, Ece Vahapoğlu, Elif Edes Tapan, Fatoş Mildon, Alara Mildon, Şule Zorlu, Füsun Kuran, Sedef Avcı, Gülden Büyükuçak, Ralph Radtke, Neslihan Şen, Tuvana Büyükçınar, Hatice Aslan, Jaklin Güner, Jeff Hakko, Leyla Alaton, Rima Kolbaşı, Murat Kolbaşı, Didem Bağrıaçık, Meral Yazıcı, Mert Aslan, Serap Atakan, Mert Atakan, Serra Arıkök, Yonca  Ebuzziya, Şeli Elvaşvili, Albert Elvaşvili, Mustafa Toner davete katılan isimler arasındaydı.

LEYLA ALATON

Çevresinde bulunan tarihi yapıları ile Tarihi Yarımada’yı gören adeta Doğu’nun mistisizmi ile Batı’nın modernizmi arasında konumlanan özel lokasyon Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde yer alan ve Atelier Rebul’ün mirasını yaşatacak mağaza, 1800’lü yılların sonundaki İstanbul’un izlerini taşırken, geçmişten bugüne tarihi bir yolculuk sunuyor.

ŞULE ZORLU 

Atelier Rebul’ün bu konseptle ilk mağazası, geçmişi selamlarken geleceğe de göz kırpıyor. Her detayı titizlikle düşünülen, mimarisiyle büyüleyen bu benzersiz mağazada, bir asırdan fazladır saklanan antika şişeler, evraklar ve eski fotoğraflar karşımıza çıkarırken kişiye özel ürün hizmetiyle de eczane ruhu yaşatılıyor.

JAKLİN GÜNER

REBUL ECZANESİ YENİDEN DOĞUYOR...

Her şey 1895 yılında, o zamanki adıyla ‘Grande Rue de Pera’ olan, İstiklal Caddesi No:94’deki eczanede başladı. Kurucusu Jean Cesar Reboul’ün kendi bahçesinde özenle yetiştirdiği lavantalardan yaratılan ikonik Rebul lavanda kolonyası ile İstanbul’un koku tarihi yazılmaya başlandı. Dönemin İstanbul hanımefendileri ve beyefendileri bu özel kokuyu yıllar boyunca tenlerinde taşıyıp kendilerinden sonraki nesillere bir hediye olarak aktardı. Rebul Eczanesi aynı zamanda, güzelliği ve sağlığı bilimsel uzmanlıkla bir araya getirdiği milyonlarca özel reçetesi ile İstanbulluların şifa noktası haline geldi. Yıllar boyu güven sunan ve Pera’nın en sıcak kapılarından olan Rebul Eczanesi şimdi “Atelier Rebul Heritage Store” ile yeni bir hikayenin perdelerini aralıyor.

KERİM MÜDERRİSOĞLU - KOREL BİNGÖL - JEFF HAKKO

Rebul Şirketler Grubu Co-Ceo’su Nüket Filiba, Atelier Rebul Heritage Store’u beğeninize sunmaktan ve bu değerli mirasımızı sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Bu aslında hepimizin hikayesinin bir parçası… Mirasından beslenen ve geçmişle bugün arasında köprü kuran bu özel mağazamız o dönemin büyülü atmosferini yeniden yaşatacak. Kapılarından girdiğiniz ilk anda tarihin detaylarında yolculuğa çıkacaksınız. Mis kokularla mağaza, müze ve eczane deneyimini hissedeceksiniz. 125 yılı aşan yolculuğumuzdaki kıymetli arşivlerimizden gün yüzüne çıkardığımız çok özel detaylarla tasarlanmış bu mağazamızda tarih kokan, ilham veren, modern ve yepyeni bir deneyim sunmayı istedik. Bu çok özel mağazanın tasarımında sevgili Serdar Gülgün ile birlikte çalışmaktan çok mutluyuz. Bu mağaza sayesinde hikayemizi daha fazla yayacağımızdan eminiz, çok özel uluslararası lokasyonlarda da ‘Heritage Store’larımız olacak.” dedi.

ECE VAHAPOĞLU ALPAY

TARİHİ KOKAN BİR MİMARI 

Dekorasyonunda, tarihten ilhamla yarattığı özel dokunuşlarla tanınan Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün imzasıyla karşımıza çıkan “Atelier Rebul Heritage Store”, tam anlamıyla İstanbul’un zarafetini yansıtıyor. “Tarihi Yarımada’ya bakan bu mağazayı tasarlamaktan büyük heyecan duydum. Rebul Eczanesini, 19. yüzyıl sonundan 21. yüzyıla taşımak harika bir deneyim.” diyen Gülgün sözlerine şu şekilde devam etti; “Rebul, çocukluğumuzdan beri birlikte büyüdüğümüz, varlığından gurur duyduğumuz, gelişimini ise hayranlıkla izlediğimiz bir marka. Ben, mevcut değerlerimizi korumak ve bu değerleri günümüze adapte edip ileri taşımanın gerektiğine inanıyorum. İşte Rebul de tam bunu yapıyor, 1895’te Rebul Eczanesi ile başlayan yolculuğunu, Rebul markası ile ve de daha sonra Atelier Rebul ile kendini ileri taşıyan, değerlerini korurken kendini yenileyebilen bir marka, hem de uluslararası bir düzeyde.”

BİLGE KURU

Atelier Rebul’ün bu uzun ve güzel yolculuğunun farklı dönemlerinin izlerini iç dekorasyona yansıtan Gülgün, tasarım detayları hakkında ise; “Heritage Store” üç bölümden oluşuyor, ilk bölümde yarım oval bir alan sizi Atelier Rebul’ün hikayesi ile karşılıyor. Daha sonra geçtiğiniz ana mekan ise aynalı tonoz kubbenin olduğu alan. İçeriye adımınızı attığınız anda mobilyalarından tavanlarına, apliklerden perdelerine asırlık hikayenin ortak olduğu dönemlerin izlerine rastlıyorsunuz. Merkeze yerleştirdiğimiz aynalı tonoz kubbe Osmanlı mimarisinde çok sevilen bir mimari form. Bu kubbenin merkezine ise 19. yüzyıl döneminde kuyumculuk, tezhip, kumaş ve mimaride kullanılan, oval formlu bir şems deseni yerleştirdik. Merkezden gelen ışıkları temsilen eden şems tavan göbeğini yine o döneme ait geometrik desenler tamamladı. Tamamı devlet sanatçılarının kalem işçiliği ile yapılan diğer bir tavan ise mağazanın arka bölümünde bulunan sekizgen odada. Sekizgen formlu tavanın içine Atelier Rebul’ün İstanbul koleksiyonunda kullandığı deseni yerleştirdik. Sayısız detaylarımızla birlikte, müzemiz ve duvarlarımızda asılı asırlık fotoğraflarla da tarihi bir yolculuk yaşatıyoruz.” dedi.

FATOŞ - ALARA MİLDON

ESKİ GÜNLERİ HİSSETTİREN "KİŞİYE ÖZEL ÜRÜN" AYRICALIĞI 

Atelier Rebul Heritage Store”, kişiye özel formüle edeceği ürün servisiyle de Rebul Eczanesi’ni yaşatıyor. Sadece bu mağazaya özel, şu an için %100 doğal iki farklı koku ile geleneksel sabun, doğal deodorant ve oda spreyini müşteriler seçtikleri kokularla kendilerine özel olarak hazırlatabilecek. İlerleyen günlerde kişiye özel koku alternatiflerindeki yeniliklerini devam ettirmeyi planlayan Atelier Rebul, tıpkı geçmişteki gibi tecrübeli eczacı/kimyagerler eşliğinde hazırlanacak kozmetik ürünleri üreten bir eczane görevini üstlenecek ve özel deneyimin keyfini artıracak.

 FÜSUN KURAN

GONCA KARAKAŞ - NÜKET FİLİBA - PERVİN ERSOY

MERAL YAZICI

Editör: MURAT ÖZER