Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın savaş alanında ‘iflasettiğini belirterek, savaşın Rus topraklarına döndüğünü belirtti. Zelenski’nin bu açıklaması, Rusya’nın başkenti Moskova’da iki gökdelenin hasar görmesiyle sonuçlanan İHA saldırısı sonrası geldi.

VOLODİMİR ZELENSKİ: "SAVAŞ, RUS TOPRAKLARINA DÖNÜYOR"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında savaşın kademeli olarak Rus topraklarına döndüğünü ifade ederek, “Rus saldırganlığı savaş alanında iflas etti. Bugün, Rus yönetiminin bir ya da iki hafta sürmesini beklediği sözde 'özel askeri operasyonun' 522’nci günü. Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine geri dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve kesinlikle adil bir süreç” dedi.

RUSYA GÜVENLİK KONSEYİ BAŞKAN YARDIMCISI DİMİTRİ MEDVEDEV: "NÜKLEER SİLAH KULLANMAK ZORUNDA KALIRIZ"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, “NATO'nun desteğiyle saldırıların başarılı olduğu ve topraklarımızın bir kısmının elimizden alındığı durumda Rusya Devlet Başkanı’nın kararnamesi gereği nükleer silah kullanmak zorunda kalırız. Başka bir çıkış yolu kalmayacaktır” dedi. Medvedev, ‘düşmanların’ Rus askerlerine dua etmesi gerektiğini, Rus askerlerinin nükleer savaşın alevlenmesini önlemek için savaştığını söyledi.

MOSKOVA’DA İHA SALDIRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov ile görüştü...

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, dün resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Gece saatlerinde bir Ukrayna insansız hava aracı saldırısı oldu. Şehirdeki iki gökdelenin dış cephesi hafif hasar gördü. Ölen ya da yaralanan olmadı” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: MURAT ÖZER