Wagner lideri Yevgeny Prigozhin’in ‘yolcu listesindeyer aldığı uçak Tver bölgesinde düştü.



Rusya merkezli paramiliter örgüt Wagner’in lideri Yevgeny Prigozhin’in de ‘yolcu listesinde’ yer aldığı ifade edilen özel uçak düştü. Rus medyası, uçağın Tver bölgesinde düştüğünü, uçakta 3 pilot, 7 yolcunun bulunduğunu duyurdu. Prigozhin’in düşen uçakta olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti... Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti...

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Dairesi (Rosaviatsia), ЕВМ-135BJ tipi özel uçağın düşmesiyle ilgili özel bir komisyon kurulduğunu ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Daireden yapılan açıklamada, “İlk verilere göre, Moskova ve St. Petersburg arasında sefer yapan uçakta 7 yolcu ve 3 mürettebat bulunuyordu. Rosaviatsia komisyonu kaza yerinde ilk çalışmaları başlatırken, mürettebatın eğitimi, uçağın teknik durumu, uçuş güzergahındaki meteorolojik durum, sevkiyat servislerinin çalışmaları ve yer telsiz ekipmanları ile ilgili materyalleri de toplamaya başladı. Soruşturmanın bu aşamasında uzmanlar ayrıca ‘kara kutu’ kayıtlarının daha sonra deşifre edilmesi ve analiz edilmesi için uçakta bulunan kontrol cihazlarını da araştıracaklardır. Kaza ile ilgili soruşturma devam etmektedir” denildi.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Dairesi (Rosaviatsia), dün düşen Embraer-135 (EBM-135BJ) adlı özel uçağın yolcu isimlerini açıkladı. Wagner Grubu’nun lideri Yevgeniy Prigojin’in ismi 7 kişilik yolcu listesinde yer aldığı görüldü.

Rosaviatsia dün akşam yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Havayolu şirketine göre, Embraer - 135 (EBM-135BJ) uçağında aşağıdaki yolcular bulunmaktaydı: Propustin Sergey, Makaryan Evgeniy, Totmin Alexander, Chekalov Valeriy, Utkin Dmitry, Matuseev Nikolay, Prigozhin Evgeniy.

Mürettebat üyeleri: Levshin Aleksei- Kaptan, Karimov Rustam- Yardımcı Pilot, Raspopova Kristina-Uçuş Görevlisi.”

Editör: MURAT ÖZER