Türkiye ve Yunanistan arasında yapılan anlaşma ile İkili Geçiş Belgesi kotası, 26 binden 30 bine çıkarıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Yunanistan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı'nın 23-24 Kasım'da İzmir'de gerçekleştirildiği belirtildi. Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor ile Yunanistan Ulaştırma Genel Müdürü Georgios Patsıavos'un başkanlık ettiği toplantıda iki ülke arasındaki yolcu ve yük taşımacılığının detaylı ele alındığı aktarıldı.

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı" Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davası: "Polat çifti hakim karşısına çıktı"

GEORGIOS PATSIAVOS - MURAT BAŞTOR 

YUNANİSTAN İLE İKİLİ GEÇİŞ BELGESİ KOTASI ARTIRILDI...

İki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişmesi amacıyla protokol imzalandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Protokolle, İkili Geçiş Belgesi kotası, toplamda 26 binden 30 bine yükseltildi. Ayrıca, 2023 yılında ilave olarak alınan geçiş belgelerinin 2024 yılı kotalarından mahsup edilmemesi kararlaştırıldı. Türk heyeti toplantıda; bozulabilir gıda, balık ve yaş sebze-meyve gibi belirli ürünlerin taşınmasına kolaylık sağlanması için bir çalışma yapılmasını talep etti. Yunan heyeti, ilgili kurumlar ile konuyu değerlendireceğini belirtti. Toplantıda ayrıca, her iki ülkenin taşımacı dernekleri arasında koordinasyon sağlanması ve taşımacı ağının kurularak iş birliği imkanlarının görüşülmesi kararı alındı. Görüşmelerde heyetler, yolcu taşımacılığını da detaylı olarak ele aldı. Pandemi sırasında duran yolcu taşımacılığı son 2 yılda tekrar eski düzeye geldi. Taraflar, yolcu taşımacılığı izinlerinde bürokratik süreçlerin kolaylaştırılması ve iş süreçlerinin hızlanması konularında da görüş alışverişinde bulundu." 

Editör: MURAT ÖZER