CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları, 6'lı masanın 12'nci toplantısı için bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 18 Şubat'ta deprem gündemi ile gerçekleştirilen toplantının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, saat 14.00'te başlayan toplantı öncesi diğer genel başkanları kapıda karşıladı. Toplantı basına kapalı devam ediyor. Toplantıda, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi bekleniyor.

6'LI MASA: CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KONUSUNDA ORTAK ANLAYIŞA ULAŞTIK

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarından oluşan 6'lı Masa'nın Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrası, 6 genel başkanın imzası ile yayımlanan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

CUMHURBAŞKANI ADAYI 6 MART PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28'inci Dönem TBMM ve 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz." 

Saadet Partisi Basın Biriminden verilen bilgiye göre ise; Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Liderler Buluşmasının 6 Mart Pazartesi 14.00'te gerçekleştirileceği ifade edildi. (DHA)

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER, KURMAYLARINI TOPLUYOR

6'lı Masa'nın Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 12'nci toplantısı sonrası; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener, kurmayları ile parti genel merkezlerinde bir araya gelecek.

İYİ Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Genel Başkan Akşener, milletvekilleri, divan başkanlığı üyeleri, başdanışmanları ve yetkili kurulları ile saat 22.30'da bir araya gelecek.

Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da kurmayları ve yetkili kurulları ile bir araya gelmesi bekleniyor. (DHA)

İYİ PARTİLİ KURMAYLAR TOPLANDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6'lı Masa'daki toplantı sonrası ortak adayla ilgili gelişmeleri parti kurmaylarına bildirmek üzere saat 22.30'da parti genel merkezine geldi. Akşener, girişte partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Bu akşamki toplantının ardından yarın İYİ Parti il başkanlarının katılacağı bir toplantının daha düzenleneceği öğrenildi. (DHA)

İYİ PARTİ'DEKİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI SONA ERDİ

6'lı Masa toplantısı sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti kurmayları genel merkez ek binasında bir araya geldi. Saat 22.30'da başlayan toplantı, saat 02.30'da sona erdi.

Toplantı çıkışı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, "Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından gerekli açıklamayı yapacak" dedi.

AKŞENER 5 SAAT SONRA GENEL MERKEZDEN AYRILDI

Toplantının sona ermesiyle İYİ Partili kurmayları bir bir ayrılırken, Akşener saat 03.30'da partiden ayrıldı. Akşener, toplantı çıkışı basın ve medya mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Genel Merkez binası önünde toplanan partililer, Akşener'in çıkışı sırasında, "Gençliğin Umudu Meral Akşener", "İşte Lider, İşte Akşener" sloganları attı.

Öte yandan İyi Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı bugün 13.30'da gerçekleşecek. (DHA)

Bu haber DHA’nın abonelerine gönderdiği içerik doğrultusunda yayınlanmıştır. haberchannel.com editörleri bu habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

Editör: MURAT ÖZER