ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, ABD'nin Kiev Büyükelçisi Bridget Brink'in istifa ederek başkent Washington'a dönme sürecinde bulunduğu bilgisinin doğru olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin'i savunmak, insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktır" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin'i savunmak, insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktır"

TAMMY BRUCE 

ABD'nin Ukrayna Büyükelçisi Brink'in görevinden ayrılıp ayrılmadığıyla ilgili soruya cevap veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, Büyükelçi'nin 'savaş zamanında 3 yıl Kiev'de kaldıktan sonra istifa ettiği' bilgisini doğruladı.

BRIDGET BRINK

Bruce, "Büyükelçi Brink, savaş zamanında, 3 yıldır Ukrayna'daki büyükelçilikte büyükelçi olarak görev yapıyor. Bu 3 yıl boyunca olağanüstü bir performans sergiledi ve kendisine iyi dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Büyükelçi'nin istifasıyla ilgili detaylara girmeyen Bruce, ABD'nin Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmaları sonlandırmak için çalışmalarına odaklanmaya devam edeceğini belirtti.