Alışveriş uygulaması Hopi hem kullanıcılarına hem de ortaklarına sunduğu hizmet ve teknolojiye, ödeme çözümlerini de ekleyerek yenilendiği duyurdu. Konuyla ilgili Hopi CEO’su Yalın Özcan, “Kullanıcılarımıza sunduğumuz deneyim ve yeni ürünler ile Hopi’yi yeniledik. Uygulama, sunduğu pazarlama, reklam ve finansal teknoloji çözümleriyle yüzlerce markayı, yıl sonuna kadar sayısı 18 milyonu aşması beklenen kullanıcısıyla buluşturacak” dedi. 

Hopi’nin 2015’te bir sadakat uygulaması olarak faaliyete geçtiğini belirten Hopi CEO’su Yalın Özcan, “Geçen 8 yılda 15,8 milyon kullanıcıya ulaşan Hopi, finansal teknolojiler alanındaki yatırımlarının ardından bu kez de perakendede “icat çıkarma” vizyonuyla baştan aşağı yenilendi. Hayata geçirdiğimiz yatırım ve yeniliklerle Hopi’yi sektörünün ilk ve tek ‘Müşteri Teknolojileri’ şirketi olarak tanımlıyoruz. Kullanıcılarımıza sunduğumuz deneyim ve yeni ürünler ile Hopi’yi yeniledik. Perakende sektöründe daha önce yapılmamış uygulamalara imza atıyoruz. Amacımız bu yeni dönemde tüketicilere de markalara da ‘Önce Bi Hopi’ mesajını vermek” diye konuştu. 

YALIN ÖZCAN: “HER 5 KİŞİDEN BİRİNİN CEBİNDEYİZ” 

Yeni Hopi dünyasında her bir kullanıcısını hiper-kişiselleştirilmiş Hopi deneyimiyle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Özcan, “2015 yılından bu yana teknolojimizi ve altyapımızı sürekli geliştirdik. Her geçen gün daha da akıllandık. Bugün her 5 kişiden birinin cebindeyiz. Yatırımlarımızın neredeyse tamamını kullanıcılarımıza ve iş ortaklarımıza eşsiz bir deneyim sunmak üzere dijitalleşme ve ileri teknolojiye yapıyoruz. Varmak istediğimiz yer ise belli, Hopi’yi Türkiye’nin ‘unicorn’larından biri yapmak. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de ilk sayılabilecek özelliklerimiz ve ileri teknolojik kabiliyetlerimizle pazarlama, reklam ve finans teknolojileri alanlarındaki iddiamızı güçlendiriyoruz. Yeni Hopi sadece uygulama ara yüzü ile değil, baştan aşağıya tüm fonksiyonları ile yenilenirken, artık tüm alışveriş deneyimi yolculuğunun akıllı alışveriş arkadaşı olarak konumlanacak” ifadelerine yer verdi.

“AKTİF MÜŞTERİ SAYISINDA İSE BAŞLANGIÇ HEDEFİMİZ 7 MİLYONUN ÜZERİNDE” 

Bitget'in Mart 2024 Koruma Fonu değerlemesi 612 milyonu aştı... Bitget'in Mart 2024 Koruma Fonu değerlemesi 612 milyonu aştı...

Hopi’nin yeni döneme dair hedefleri olduğunu da ifade eden Özcan, “2024’e 18 milyon Hopili ile girmeyi planlıyoruz. Aktif müşteri sayısında ise başlangıç hedefimiz 7 milyonun üzerinde. Veri analizi ve hiper kişiselleştirme uygulamaları ile her bir Hopiliye özel, kolay ve avantajlarla dolu bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Tüm dünyanın resesyon ve enflasyon konuştuğu bir dönemde Hopi tüketicilere kazandıran formüller üzerinde çalışıyor. Tüketiciler Hopi’de aradıkları ürünün en ekonomik seçeneğini bulmakla kalmıyor, harcadıkça da paracık kazanıyor. Üstelik Param iş ortaklığıyla kullanıcılara kartsız taksit limiti atayıp alışveriş kredisi kullandırıyoruz. Başta bankacılık sisteminde olmayan kesimleri hedeflerken, isteyen herkesin hizmete ulaşmasını sağlayacağız. Yani bu ortaklık, finansal hizmetlere ulaşımda fırsat eşitliği getirmesi adına da önemli bir adım oldu” şeklinde konuştu. 

GÜL SAĞIR AYDIN: “GÜVENİLİR BİR MARKA OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Hopi Ürün Yönetimi, Pazarlama ve CRM'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gül Sağır Aydın ise Hopi’nin hedefini ‘herkesin cebine girmek’ olarak özetleyerek “Yeni Hopi’nin çıkış noktası Boyner grubun yıllar önce sektöre kazandırdığı dünyanın ilk taksit kartı oldu. Boyner grup şirketleri bugüne kadar, tüketicilerin değişen beklentilerini anlayarak iş dünyasına yepyeni bakış açıları getirdi. Bu vizyon ile şimdi aynı DNA’dan gelen Hopi de kullanıcılarının deneyimlerini uçtan uca adreslediği bir modelde, alışverişlerini demokratikleştirmeyi, özgürleştirmeyi ve ihtiyaç duyduğu ürünlere erişilebilirliğini artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda kullanıcılarımız için hayatın her anında ‘Önce Bi Hopi’ dedikleri güvenilir bir marka, birlikte çalıştığımız markalar için ise en vazgeçilmez iş ortağı olmak için çalışıyoruz” diye konuştu. 

“HER BİR KULLANICISINI KENDİ DÜNYASININ İNFLUENCER’I OLMAYA DAVET EDİYOR” 

Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

“Önceliğimiz, kullanıcılarımızın tamamını çok iyi anlayarak, her kesimden tüketicinin beklenti ve ihtiyaçlarını kapsayacak, onlara demokratik ve erişilebilir bir platformda alışveriş deneyimi yaşatacak yepyeni bir Hopi yaratmak oldu. Hopi harcadıkça kazandırmakla yetinmiyor, farklı uygulamaları ile de kazandırmayı sürdürüyor. Örneğin bugün sayısı 15,8 milyon olan her bir kullanıcısını kendi dünyasının influencer’ı olmaya davet ediyor. Bu özelliği ile Hopi kullanıcıları influencer gibi paylaştıkça kazanıyor. B2C2B modeli olarak adlandırdığımız bu modelde, markalar da devasa pazarlama bütçelerine ihtiyaç duymadan doğru hedef kitleye ulaşacakları yeni bir mecraya kavuşuyor. Bu aynı zamanda inovatif pazarlama ve reklam teknolojileri alanında bir ilk. Markalar Hopi ile yeni kullanıcı kazanımı, daha fazla trafik, işlem ve gelir artışına ek olarak kampanyalarda daha yüksek etkileşim elde edecek. Böylece en demokratik, özgür, erişilebilir ve en ekonomik dünyayı sadece tüketicilere değil, markaların kullanımına da sunuyoruz. Farklı e- ticaret platformlarının aksine, kullanıcılarımızı alışveriş platformumuz ve tıkla kazan uygulamalarımız ile iş ortaklarımızın web sitesine yönlendiriyor, yine Türkiye’de ilk defa Hopipay kartları ile ödediklerinde anında paracık kazanmalarını sağlıyoruz. En önemlisi de kampanyalarımız bittiğinde ‘tükendi’ ibaresi yerine kullanıcılarımızı yine markanın web sitesine yönlendiriyoruz. Böylece iş ortaklarımızın web sitelerinde trafik artışı ve yeni müşteri kazanımı sağlıyoruz.” 

“YENİ LOGOMUZDA RENKLİ DAİRELERİMİZİ TAMAMEN ÖZGÜR BIRAKTIK” 

Hopi’nin logosunun da yenilendiğini ifade eden Aydın, “İlk logo tasarımımızda Hopi dünyasını dört farklı renkle temsil ediyorduk. Ancak gelişen teknolojiler ve genişleyen yeteneklerimizle birlikte yeni logomuzda renkli dairelerimizi tamamen özgür bıraktık ve bir degrade görüntü oluşturduk. Yani tüm çözüm ve hizmetlerimizin arasındaki engelleri kaldırarak bir aradalığın harmonisini yarattık. Farklı markalarla sık sık bir araya geldiğimizi de göz önünde bulundurarak hayatın tüm renklerini taşıyan yeni logomuzun da hepsiyle uyumlu olması önemliydi. Yeni Hopi dünyasının yeni logosu ise pazarlama ekibimizin bağımsız bir ajans ile yoğun iş birliği sonucu ortaya çıktı. Hayatın içindeki Hopi’yi, hayatın renkleriyle logomuza yansıttık. Böylece hem sevilen renkli Hopi dünyasını muhafaza ettik hem de yenilenen Hopi için sade bir duruş yakaladık. Minimal, yeni nesil, rengarenk, sürprizlerle dolu ve heyecan verici bir buluşma” şeklinde konuştu. 

Editör: MURAT ÖZER