Azerbaycan programının ardından Sırbistan’a geçen Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Milos Vuçeviç ile bir araya geldi.

Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı

Sırbistan Savunma Bakanlığına gelişinde askerî törenle karşılanan Bakan Güler, Vuçeviç ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Bakanlar daha sonra heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti.

Heyetlerarası görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Güler, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Sırbistan’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini iletiyorum. Sırbistan Savunma Bakanı Sayın Vuçeviç başta olmak üzere ziyaretimiz esnasında bana ve heyetime gösterilen misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum. Az önce de mevkidaşım Sayın Vuçeviç ile kapsamlı, olumlu ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik.

Görüşmelerde; Sırbistan ile güçlü tarihî, kültürel ve insanî bağlara ve çok iyi seviyede ilişkilere sahip olduğumuzu, Balkanların barış, istikrar, toprak bütünlüğü ve uluslararası kuruluşlara katılmasını ve Sırbistan’ın Avrupa Birliği’ne katılım hedefini desteklediğimizi, Avrupa-Atlantik entegrasyonuna önem verdiğimizi, bölgede kalıcı barış ve istikrarı sağlamanın tek yolunun diyalog olduğunu, Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğimizi, KFOR Komutasını devralan ülkemizin istikrara, emniyet ve asayişin idamesine tarafsız bir şekilde öncelik vermeye devam edeceğimizi, savunma sanayi dâhil, işbirliğini geliştirmeye hazır olduğumuzu, FETÖ ile mücadelemizde ülkemize verdikleri destekten duyduğumuz memnuniyeti ifade ettik.

Bu duygu ve düşüncelerle mevkidaşım Sayın Vuçeviç’e ev sahipliği için bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyorum. Kendisini bu vesileyle en yakın zamanda Türkiye’ye davet ediyorum."

Editör: MURAT ÖZER