Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonuyla ilgili açıklama yapıp sivilleri hedef alan saldırıların derhal durdurulması gerektiğini belirtti.  

TOR WENNESLAND: "SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILARI DERHAL DURDURUN"

Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı Teknoloji Bakanı Kacır ile AB Komsieri Ivanova'dan ortak basın toplantısı

Wennesland açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu sabah Gazze Şeridi yakınlarındaki İsrail kent ve kasabalarına yönelik çok cepheli saldırıyı ve Hamas militanlarının İsrail'in orta kesimlerine roket yağdırmasını şiddetle kınıyorum. Bu olaylar korkunç şiddet sahnelerine ve çok sayıda İsraillinin ölümüne ve yaralanmasına yol açmış olup, birçoğunun da Şerit içinde kaçırıldığına inanılmaktadır. Bunlar sivilleri hedef alan dehşet verici saldırılardır ve derhal durdurulmalıdır. Tüm sivillerin esenliği için derin endişe duyuyorum. Azami itidal çağrısında bulunmak ve tüm tarafları sivilleri korumaya davet etmek üzere ilgili herkesle yakın temas halindeyim. Bu tehlikeli bir uçurumdur ve herkesi uçurumun kenarından geri çekilmeye çağırıyorum."

Editör: MURAT ÖZER