Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'i havalimanında karşıladı.

Havalimanındaki görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Törende, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tüfekli gösteri yaptı. Tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerlerin de yer aldığı törende, 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Tokayev, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı 'Merhaba asker' diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tokayev, merdivenlerde Türkiye ve Kazakistan bayrakları önünde tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi. Erdoğan ve Tokayev, ikili görüşmeye geçti. İkili görüşmenin ardından liderler, heyetler arası toplantıya başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İletişim Başkanlığı'nın sanal medya hesabından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir görüşme gerçekleştirdi. Liderler, Türkiye-Kazakistan ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Kazakistan'ın Geliştirilmiş Stratejik Ortaklık seviyesindeki ilişkilerini ticaret, yatırım, enerji, ulaştırma ve savunma sanayii başta olmak üzere her alanda daha ileriye taşıyacak adımlarla güçlendireceğimizi belirtti. Cumhurbaşkanımız ülkemizin Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanlığı boyunca Aile Meclisimize kuvvet kazandıracak hamleler için gayret göstereceğimizi, Kazakistan ile bu konuda yakın dayanışmamızı sürdüreceğimizi ifade etti. Cumhurbaşkanımız ayrıca, Tokayev'i Antalya'da düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi'ne de davet etti."

Putin ve Pezeşkiyan, Moskova'da görüştü
Putin ve Pezeşkiyan, Moskova'da görüştü
İçeriği Görüntüle